Ustavni sud BiH: Porodici Davida Dragičevića povređena ljudska prava

U okolnostima konkretnog slučaja postoji povreda apelantovog prava kada je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci trebalo 100 dana da "definiše" krivično delo u odnosu na koje postoje osnovi sumnje i da donese formalnu naredbu o sprovođenju istrage

  • 26
David Dragičević

Foto: Facebook

Ustavni sud Bosne i Hercegovine utvrdio je da su Davoru Dragičeviću, ocu Davida Dragičevića, povređena ljudska prava i osnovne slobode garantovane Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, prenosi Avaz.

Apelaciju koja je uvažena podneo je advokat Ifet Feraget, koji zastupa porodicu Dragičević.

U kratkoj informaciji Ustavni sud BiH navodi da je odlučujući po apelaciji Davora Dragičevića utvrđena povreda prava na život.

- U okolnostima konkretnog slučaja postoji povreda apelantovog prava kada je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci trebalo 100 dana da "definiše" krivično delo u odnosu na koje postoje osnovi sumnje i da donese formalnu naredbu o sprovođenju istrage, koja je i nakon tri godine od događaja još uvek u toku - navodi Ustavni sud BiH.

Celi tekst odluke još nije dostupan za javnost.

Inače, apelacija Davora Dragičevića podnesena je 2019. godine i više puta se našla na dnevnom redu sednice velikog veća. Iako je apelacija ranije razmatrana, sada je prvi put donesena odluka po njoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    23. jun 2021 | 16:08

    Da nije pravio cirkus poI banjaluckim ulicama I bio u sluzbi trule opozicije za otimanje vlasti ne bi tako bilo muslimani I jesu na strani izdajnika oni vole takve afere a niko nezna kakav mu je sin bio skim se obracunao.

  • Antun pokatoliceni srbin

    23. jun 2021 | 17:52

    Udruzili se poturuce I srpski izrodi I pisu minuse tako su jaci

  • Petar

    23. jun 2021 | 16:08

    Bas me briga sta oni u dzamahiriji kazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA