≫ 

Ispovest Beograđanke iz epicentra zemljotresa u Crnoj Gori: Tresla sam se dugo, nisam puštala ćerku

Ona kaže da od straha nije mogla da zaspi do ujutru jer je sve vreme čekala da opet počne da ljulja

  • 16
Crna Gora zemljotres

Foto-montaža: Shutterstock, Telegraf.rs

Snažan zemljotres probudio je Crnu Goru u noći između petka i subote, oko 1 sat. Jako drhtanje osim Crnogoraca, osetili su i u susednoj BiH i Hrvatskoj. 

Prema prvim informacijama, jačina zemljotresa je 4,4 stepena po Rihteru, a epicentar je bio na samo 14 kilometara od Herceg Novog.

Beograđanka koja sa porodicom letuje u blizini Herceg Novog za Telegraf.rs ispričala je kako su ona i njena porodica doživeli sinoćni potres.

- Probudio nas je, zgrabila sam dete i počeli smo da trčimo po stanu, odmah smo stali ispod štoka. Trajalo je nekoliko sekundi, nisam se skoro ovako uplašila - rekla je ona.

Ona je dodala da je nju i muža zemljotres trgao iz sna i da su odmah otrčali do ćerke koja je spavala u susednoj sobi.

- Treslo se sigurno desetak sekundi. Kod nas u stanu ništa nije palo jer smo skoro sve spakovali, pošto se danas vraćamo za Beograd - rekla je za ona za Telegraf.

Muž i ona su nakon potresa izašli na terasu.

- Ja sam se tresla dugo posle zemljotresa, ovako nešto do sad nisam osetila. Odmah sam se setila potresa koji je nedavno pogodio Petrinju u Hrvatskoj. Taj zemljotres smo osetili i u Beogradu, ali je bilo preko dana i nije bilo strašno kao noćas - rekla je Beograđanka.

Beograđanka je zatim stavila dve stolice ispod balkonskih vrata i sedela je sa ćerkom u krilu duže od pola sata nakon potresa.

- Plašila sam se da će ih biti još, ali na sreću nije. Muž i ja smo posle razmišljali gde ćemo ako se ponovo zatrese. Sto nam je staklen, ispod njega nije smelo. Čak smo i vrata zaključali samo jednom, ako bude potrebe da bežimo napolje - kazala je ona.

- Poslednji put smo bili ovde pre sedam godina, tad smo imali neko loše iskustvo i vratili se kući posle četiri dana. Mislim da posle ovog potresa, opet nećemo skoro da se vratimo - rekla je na kraju.

"Epicentar na dubini od 10 kilometara"

 

Sektor za seizmologiju je registrovao zemljotres srednje jačine, sa epicentrom 7 kilometara severoistočno od naselja Kruševice u Herceg Novom. Jačina zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 6 stepeni Merkalijeve skale (MCS)- saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.

- Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području - navedeno je u saopštenju.

Nema trenutno informacija o šteti i povređenima.

Video: Novinar izveštavao iz epicentra kada je sve krenulo da se trese i ruši oko njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki V.

    26. jun 2021 | 09:28

    Mislio sam da smo se dogovorili da tamo više ne idemo.

  • Vuk1989

    26. jun 2021 | 09:49

    Koga briga za zemljotres tamo. Neka se snalaze. Možda im NATO pomogne.

  • ....

    26. jun 2021 | 10:23

    Pravimo paniku na 4 stepena.....drama,drama,drama.Sad će kojekakve ispovesti da slušamo nedelju dana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA