Nenad je kapetan za primer: Okrenuo tanker da bi omogućio ljubavni susret usred okeana

Kako bi spojio "golupčiće" koji služe na dva odvojena broda, Nenad je promenio kurs svog plovila da bi se sreli na okeanu

  • 2
Flex LNG Printscreen/Youtube/Flex LNG

Nenad Martinović iz Splita je čovek koji je promenio rutu svog broda kako bi se Magda i Bartoš, koji se već dugo vole, sreli nasred okeana.

Magda Pieniazek i Bartoš Cenarski upoznali su se tokom studija na pomorskom fakultetu u Poljskoj, a kada su završili školovanje, trebalo je odraditi staž. I kako to obično biva, život ih je razdvojio, piše Otvoreno more.

Magda je dobila priliku da odradi staž na LNG brodu "Flex Constellation", a Bartoš na brodu "Flex Artemis". Dva su to giganta, 300 metara duga LNG tankera, novogradnje, oba u vlasništvu iste norveške kompanije "Flex LNG".

Na brodu su uslovi rada za posadu gotovo pa savršeni, omogućen im je vrhunski, neograničen brzi internet, dodatno poboljšan za vreme Evropskog prvenstva u fudbalu, jer znaju se prioriteti. Zahvaljujući tehnologiji zaljubljeni Magda i Bartozš su u svakodnevnom kontaktu onlajn, ali...

Zapovednik "Artemisa", stari morski vuk, kapetan Nenad Martinović, dete splitskog Trstenika, nije mogao da odoli, pa je promenio planiranu rutu svoga broda, a sve kako bi napravio "randevu" s brodom "Flex Constellation".

- Familija, prijatelji i kolege, kako na brodu, tako i u kancelariji, čine nas boljima. Ovo je naš način, "Flex LNG way". Mi posadu i buduće nam kolege treniramo i odgajamo sopstvenim primerom – kaže kapetan Martinović za Otvoreno more.

Indijski okean, južno od Madagaskara, dva giganta se mimoilaze; mladi ljubavnici imaju priliku "kroz dvogled" da ugledaju jedno drugo, mahnu u prolazu, pošalju možda i poljubac...

- Podili su ruke i mahnuli najdražima, zar to nije lepo? Sve smo ovo obavili, naravno, uz dozvolu kompanije – kaže i diodaje kako se sva posada okupila na komandnom mostu, na "lastavici" istog uz zastavu kompanije zalepršale su i zastave zemalja cele posade.

Zasvirale i sirene 

Prema staroj pomorskoj tradiciji, brodske sirene su se zaorile, zasvirale himnu pomorstvu i mladenačkoj ljubavi...

- Posada je ponosna i dodatno motivisana, a mladi kadeti srećni. Puno im je značilo ovako im izraženo poštovanje od strane starijih kolega – objašnjava splitski morski vuk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA