Matiju i njegovog dečka pretukla je grupa mladića u Rijeci: Umirao sam od bolova dok su me šutirali

Brat, koji je inače lekar po struci rekao mu je da previše drami i glumata

  • 3
Silovanje, nasilje, maltretiranje, stop, dete Foto ilustracija: Shutterstock

Nepoznati počinitelji proteklog su vikenda u centru Rijeke pretukli su 23-godišnjeg Matiju Piralića i njegovog prijatelja koji su zagrljeni šetali ulicom, javlja Lupiga.

- Bio sam na Kontu u većem društvu. U jednom trenutku prijatelj i ja smo otišli do obližnjeg grmlja kako bi mokrili. Hodajući ka tamo zagrlio sam prijatelja i tako smo hodali neko vreme. Otišli smo svako u svoj grm. Odjednom je grupa mladića naših godina ili možda malo starijih napala mog prijatelja - rekao je Piralić i dodao da su im upućivali homofobne uvrede.

On im je rekao da ne želi probleme i tražio je od njih da ih puste.

- Pokušao sam da odem, ali mi nisu dopustili. Prvo sam dobio udarac šakom u glavu. Kako sam se okrenuo natrag, zamolio sam ih opet da me ne diraju, ali tada sam dobio udarac u koleno i pao na pod. Umirao sam od bolova, a oni su me šutirali. Neki dečko i više devojaka su mi priskočili u pomoć i napadači su pobegli - rekao je.

Brat, koji je inače lekar po struci rekao mu je da previše drami i glumata.

Piralić je u Rijeku došao na odmor nakon završenih studija i tada je odlučio da poseti brata koji je u Rijeci na specijalizaciji.

- Rekao mi je da sam sigurno sam kriv jer sam previše otvoren po pitanju svoje seksualnosti i da sam dobio ono što sam tražio. U Hitnu me je odvelo to društvo, a on se tamo pojavio malo kasnije jer specijalizira u toj bolnici. Rekao je medicinskom osoblju da dramim i da mi nije ništa. Oni su me pregledali i prema nalazima je ispalo da mi nije ništa - rekao je on.

gay couple, gej par, Foto: Shutterstock

Kasnije je došla policija, a njegov brat je opet ponovio isto, pa Matija ne zna šta će dalje biti sa njegovim slučajem.

- Sumnjam da će se išta dogoditi i baš zato želim da moja priča izađe u javnost, da se možda neko negde uhvati za glavu. Kod brata, nakon svega što se dogodilo, nisam želeo da se vratim, pa sam prespavao kod prijatelja i onda vratio za Zagreb. Nisam mogao da hodam, jako me je bolela noga, a brat čak nije heo ni da mi pomogne - rekao je mladić.

U nalazu iz riječkog KBC-a piše kako se na snimku levog kolena ne vide frakture pa su ga odmah poslali kući.

Drugačiji nalazi u Zagrebu

Ipak, nalaz iz zagrebačke Klinike za traumatologiju pokazuje da ima kompletno puknuće prednjeg ligamenta.

Kada se iz Rijeke vratio u Zagreb, zbog jakih bolova Matija je otišao u Hitnu i nakon pregleda zadržan je u bolnici i hospitalizovan. Stavljen mu je steznik na levu nogu, uz propisano kretanje pomoću dve štake. Za tri nedelje on će morati da ode na kontrolu, nakon koje će najverovatnije morati na operaciju.

- Šokiralo me je da se to sve u Rijeci dogodilo. To mi je bio prvi put da sam uopšte otišao u Rijeku. Nije mi bilo na kraj pameti da se to tamo može dogoditi. Takve stvari mi se nisu dogodile ni u Zagrebu, a znao sam da se poljubim s dečkom na ulici - rekao je napadnuti mladić za Lupigu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horhe

    30. jun 2021 | 20:31

    E neka su malo i tamo u komsiluku koji je EU,da ne bude da samo kod nas ima problema

  • Ruja

    30. jun 2021 | 21:43

    A šta si očekivao, provocira si normalne ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA