≫ 

Hrvatska prinuđena da zbog delta soja produži samoizolaciju bliskih kontakata na 14 dana

Stožer je danas objavio da je u poslednja 24 sata zabeleženo 139 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas popeo na 653.

  • 2
Hrvatska, korona virus, Zagreb Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Zbog sve veće zastupljenosti delta varijante korona virusa u Hrvatskoj i Evropi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je večeras nove preporuke o postupanju, prema kojima se mera samoizolacije za bliske kontakte obolelih produžava na 14 dana.

Kako se navodi u saopštenju, zdravstveni nadzor u karantinu/samoizolaciji bliskih kontakata produžava se s dosadašnjih 10 na 14 dana od poslednjeg bliskog kontakta sa zaraženom osobom.

Takva je odluka doneta uzimajući u obzir sve veću zastupljenost delta varijante u Hrvatskoj i u cijeloj Evropi i blagi porast incidencije u Hrvatskoj, prenela je Hina.

Podsetimo, danas je objavljeno da Hrvatska obala više nije zelena na novoj korona mapi Evropske unije koju objavljuje ECDC. Ceo jadranski deo Hrvatske je na najnovijoj karti u narandžastoj boji.

Stožer je danas objavio da je u poslednja 24 sata zabeleženo 139 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas popeo na 653, piše Index.

Među njima je 110 onih koji zahtevaju bolničko lečenje, a na respiratoru je devet pacijenata.

Video: Darija Kisić Tepavčević o trećoj dozi vakcine: Sada nije prioritet da se razmišlja o tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA