≫ 

Učiteljica iz Bara, koja je navodno pozivala učenike na moleban, imenovana za v.d. direktora škole

Učiteljica je prošle godine takođe bila u centru pažnje crnogorske javnosti kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke sa štrumfovima

  • 3
Rada Višnjić, učiteljica Foto: Facebook/Rada Višnjić

Direktorka OŠ Jugoslavija u Baru Biljana Vukmanović smenjena je sa te funkcije, a ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić za vršioca dužnosti postavila je Radu Višnjić, učiteljicu koja je prošle godine dobila otkaz zbog toga što je učenike zvala na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

U rešenju o postavljanju Višnjić, u koje je CdM imao uvid, navodi se da je ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić razrešila Biljanu Vukmanović, te da su se nakon toga stekli uslovi da se imenuje vršilac dužnosti direktora ove škole, na period od šest meseci. Tako je imenovana Rada Višnjić, diplomirana učiteljica.

Učiteljica je prošle godine takođe bila u centru pažnje crnogorske javnosti kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke.

Deca, Crna Gora, veliki strumf Fotografija "štrumpfova" zbog koje je učiteljica iz Bara suspendovana prošle godine Foto: m.cdm.me

Podsećamo, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić smenila je i direktorku podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović Zoju Bojanić Lalović uz obrazloženje da je povredila radnu obavezu zato što nije formirala Školski odbor.

Za vršioca dužnosti direktora Gimnazije postavila je profesorku srpskog jezika i književnosti Biljanu Vučurović, suprugu poslanika Demokratskog fronta Jovana Jola Vučurovića.

Smenjen je i direktor OŠ Donja Lovnica u Rožajama Asmir Hasov.

Video: Počela Sveta litrugija u Podgorici: Vernici se u velikom broju okupili ispred crkve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    19. jul 2021 | 12:43

    Veseli se srpski rode!!!

  • Crnogorac

    19. jul 2021 | 13:22

    Tako i treba, dosta je bilo milogoraca i ostalih izdajnika...vrijeme je da se okrenemo tradicionalnoj Crnoj Gori , u zdravlje...

  • Antonio Buzejic

    20. jul 2021 | 15:03

    Svaka ČAST. Uz tebe smo. Deca lepo crtaju💪😀💪... Svima 5 iz likovnog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA