≫ 

Uhapšen vozač autobusa koji je sleteo s puta kod Slavonskog broda: Priznao da je zaspao

U nesreći je poginulo 10 osoba

  • 15
Slavonski Brod nesreća Foto: Tanjug/Luka Safundzic, SBonline

Zamenik opštinskog državnog tužilaštva Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mestu nesreće kod Slavonskog broda i rekao da je vozač autobusa uhapšen, javlja Dnevnik.hr.

- Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu. Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu. Vozač autobusa je zatečen na mestu događaja, u međuvremenu je uhapšen, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka - rekao je on.

On je dodao da je vozač uhapšen pod "sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio saobraćajnu traku nego je sleteo".

- Koji su razlozi tome, za sada ne možemo da govorimo. Iskazao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo naknadno utvrditi - dodao je Pranjić.

Poginulo 10 osoba, povređeno 45

U nesreći je poginulo 10 osoba, hospitalizovano je 45. Teško je povređeno 15, a među teško povređenima je i jedna devojčica.

Autobus je bio pun, u njemu je bilo 69 osoba - 67 putnika i 2 vozača, od kojih je jedan poginuo.

Da podsetimo, jutros oko 6:20 sati na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci, autobus oznaka tzv. Kosova sleteo je s puta.

Kako je izjavio Damir Trut, devet putnika i jedan vozač su poginuli.

Šef bolnice rekao je da se radi o raznim povredama.

Kako prenose hrvatski medije, vozači tog autobusa su odmarali posle Bregane pola sata. Potom su se zamenili. Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača.

Video: Autobus sleteo s puta kod Bubanj potoka

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    25. jul 2021 | 16:09

    Zasto hapsioti vozaca autobusa,zaspao od umora .... Hapsite vlasnike autobuske firme koji stavljaju nerealne vremenske tabele gde vozac autobusa nestigne ni da se odmori i ajde vozi do tacke A pa par sati pauze pa nazad do tacke B a razdaljina izmedju ovih tacaka 1500 kilometara.Hapsite vlasnike autobuskih firmi koji neljudski daju raspored reda voznje gde vozaci krecu na daleki put umorni a sve u zelji da se sto vise zaradi,vise tura -veca zarada sve dok se ne dogodi tragedija kao ova. Plus garantovano putnici ne haju da stave pojas na sebe jer ti autobusi na duze ture idu auto putem i 100 km na sat i ako jos neki nestave pojaseve (sto im je obaveza i da im vozac autobusa nekaze) onda je smrtnost garantovana kod ovakvih udesa.

  • bgd

    25. jul 2021 | 14:54

    Uzas kakva neodgovornost odvede tolike ljude u smrt djubre!

  • Hmm

    25. jul 2021 | 15:27

    Koliko ih je bilo vezano?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA