≫ 

Vozač autobusa u krvavoj košulji na saslušanju: Prvo rekao da je zaspao, a u tužilaštvu zanemeo

Vozač autobusa, u kom je poginulo deset ljudi, u tužilaštvo je stigao u pratnji dva policajca. Na sebi imao košulju na kojoj se vide tragovi krvi, na licu je imao zaštitnu masku, a glavu je sve vreme držao pognutu

  • 9
Slavonski Brod nesreća

Foto: Tanjug/HINA

Vozač, koji je juče na autoputu kod Slavonskog Broda izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je deset ljudi poginulo, priveden je danas u Županijsko državno tužilaštvo u kom se na saslušanju branio ćutanjem.

Državno tužilaštvo sada bi trebalo da donese odluku o daljem toku postupka, odnosno o tome hoće li za vozaču odrediti pritvor ili će se ga pustiti na slobodu. Odluka o tome biće doneta sutra ujutru.

- Ja sam ispitao osumnjičenika. On se branio ćutanjem. Nismo dobili njegovu odbranu. Nakon ovoga biće doneto rešenje o pokretanju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično delo. Nakon toga predložićemo da mu se odredi pritvor, o čemu će konačna odluka biti saopštena tek sutra ujutru - rekao je zamenik državne javne tužiteljke.

Zamenik je rekao da se vozač trenutno nalazi kod pritvorskog nadzornika i nakon ispitivanja je vraćen u pritvor, s tim da je nadzornik dobio nalog da ga u devet ujutru dovede na ročište u kom će se raspravljati o njegovom pritvoru, piše Index.

 

 

Portparol PU brodsko-posavske Damir Brezić potvrdio je  Jutarnjem listu da je vozač u policiji ispitan bez advokata, ali i bez tumača albanskog jezika, "jer dobro razume hrvatski jezik". U nastavku ispitivanja u tužilaštvu i  na sudu trebalo bi da dobije advokata po službenoj dužnosti.

On je u tužilaštvo stigao u pratnji dva policajca, na sebi imao košulju na kojoj se vide tragovi krvi, na licu je imao zaštitnu masku, a glavu je sve vreme držao pognutu.

Slavonski Brod nesreća

Foto: Tanjug/HINA

Policija je do sada utvrdila da se 52-godišnji državljanin Kosova, koji je upravljao autobusom kosovskih nacionalnih registarskih tablica, nije kretao sredinom obeležene saobraćajne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

Prema rečima zamenika opštinskog državnog tužilaštva Slavka Pranjića, koji je obavio juče uviđaj na mestu nesreće kod Slavonskog broda, vozač je u prvi mah rekao da je zaspao za volanom.

- Iskazao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo naknadno utvrditi - rekao je juče Pranjić.

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške telesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lakše povrede.

Povređeni su prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje lekarske pomoći, gde su zadržani na daljem lečenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Аца

    26. jul 2021 | 18:23

    И сада је тамо Дан жалости? И нека је, и треба... Међутим, Да је аутобус био из Зајечара, Јагодине, Чачка или Ваљева, а да је идентичан,ТОТАЛНО ИДЕНРИЧАН случај са возачем и путницима, баш ме занима да ли би једна Црна Гора и Северна Македонија прогласиле, камоли једна Хрватска...

  • Ja

    26. jul 2021 | 18:11

    I sudija i vozač govore Srpski jezik... 😁😁😁😁

  • 👤

    26. jul 2021 | 18:06

    Mogu da zamislim kako su putnici u panici bili i pričali mu da vozi po kanalu, ali on ih nije čuo. U jednom trenutku putnik je ustao da vidi šta je sa vozačem i u tom trenutku autobus se na bok prevrnuo, a putnik koji je ustao je na licu mesta poginuo kao i ostali putnici na sedištima. Tragedija teška!🙏😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA