≫ 

Uništen pčelinjak od 65 košnica: Dvojica mladića pričinila milionsku štetu

Dvojica obesnih mladića oštetili su konstrukcije 53 košnice i uništili 53 pčelinje zajednice * Neupotrebljivo oko 1.060 kilograma meda koji je bio u košnicama

  • 7
NOVI SAD PČELE REPICA KOŠNICE Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dvojica mladića optužena su da su oštetila košnice s više od 1.000 kilograma meda u okolini Sinja u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka koji su se 27. februara u večernjim satima na sinjskom području automobilom, kojim je upravljao mlađi muškarac, dovezli do neograđenog prostora gde je bio pčelinjak od 65 košnica s pčelama.

Bočnim delom vozila su prevrnuli 47 drvenih košnica, a potom je 23-godišnjak izašao iz vozila i nogom prevrnuo još šest košnica, navodi se u optužnici.

Terete se da su takvim postupanjem oštetili konstrukciju 53 košnice i uništili 53 pčelinje zajednice i učinili neupotrebljivim oko 1.060 kilograma meda koji je bio u košnicama, čime su vlasniku pričinili štetu veću od 135.000 kuna (oko 2 miliona dinara).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA