≫ 

U RS sledi izmena Krivičnog zakonika? Moguća zatvorska kazna za nazivanje RS genocidnom

Ovo će biti jedan od odgovora političara iz Srpske na nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida

  • 22
posebna sednica Narodne skupstine Republike Srpske u Banjaluci Foto: Ilustracija/ATA images

Izmene Krivičnog zakona Republike Srpske trebalo bi u petak da se nađu na posebnoj sednci NSRS, a koje bi se odnosile na pitanje da li će se kao krivično delo tretirati izjava ili kvalifikacija da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da se srpski ili bilo koji narod tretira kao genocidan narod, saznaje Srpskainfo.

Ovo će biti jedan od odgovora političara iz Srpske na nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida. Predlog će biti razmatran na sednici parlamenta koja će biti održana u petak.

Podsećamo, na današnjem sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj, koji je sazvao predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, dogovoreno je da sednica parlamenta Srpske bude održana u petak 30. jula i da na tom zasedanju donesu dva zakonska rešenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    26. jul 2021 | 22:37

    Taj se zakon uopste ne tice genocida uopsteno vec navodnog genocida koji je pocinjen 90-ih tokom gradjanskog rata u Bosni.Jevrejima je tesko da poveruju kako steljanje 2.000 ratnih vojnih zarobljenika moze da bude jednako sa 6 miliona ubijenih Jevreja tokom Holokausta, ili sa 1.5 milion ubijenih Jermena od strane Turske, ili sa najmanje 450.000 ubijenih Srba u NDH.

  • Mimi

    26. jul 2021 | 22:54

    Pametno!

  • nikolas

    26. jul 2021 | 23:18

    NATO KRVOLOCI SU IZVRSILI NA BALKANU GENOCID NAD PRAVOSLAVNIM SRPSKIM NARODOM !!! JEDINI SPAS ZA SRBE SU RUSKE I KINESKE BAZE SIROM SRBIJE SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE -SVE OSTALO JE NEOZBILJNOST NASIH POLITICARA JER NATO ZELI NESTANAK SRBA NA BALKANU !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA