≫ 

Otkazana sednica Parlamenta BiH zbog nedolaska političara iz Republike Srpske

Nakon jučerašnjeg sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH

  • 12
Parlament BiH Foto: Klix.ba

Današnja 23. sednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz entiteta Republika Srpska, koji su zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili da bojkotuju rad institucija BiH.

Ovu informaciju medijima je potvrdio Predrag Kojović (Naša stranka), koji im se obratio nakoj proširene sednice Kolegija koja je prethodila.

- Upravo je završena proširena sednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i donesena je odluka da se današnja sednica otkaže. Nova će biti zakazana za početak devetog meseca. Ustav BiH predviđa ovakve situacije i sadrži ceo skup odredbi pod nazivom obavezujuće participacije koja bi omogućila održavanje sednice ukoliko je većina prisutna. Ovo naglašavam jer je odluka Kolegija političkog, a ne poslovničkog karaktera kako bi se dalo vreme da se prevaziđu krize koje su izazvale stranke iz RS - rekao je Kojović.

Podsetimo, nakon jučerašnjeg sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH.

Između ostalog, predstavnici iz RS-a su naveli kako smatraju da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama - Predsedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Veću ministara BiH.

Istaknuto je da se srpski predstavnici neće povući iz institucija BiH, već za sada neće delovati, jer smatraju da za to nemaju uslove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik Knin

    27. jul 2021 | 11:54

    Živela nezavisna i slobodna Republika Srpska zemlja ponosna🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️

  • Manjača

    27. jul 2021 | 11:56

    Pravo vreme da se Srbi i Srpske stranke u Republici Srpskoj ujedine i budu jedinstveni u svojim stavovima

  • Milan

    27. jul 2021 | 12:45

    Jednog dana ako Bog da srece, Drina srbe razdvajati nece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA