Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske najavljena za petak: Biće zatvorena za javnost

Čubrilović je zahvalio liderima svih političkih partija koji su juče iskazali odgovornost prema temi koja je nametnuta i koja je problem za Republiku Srpsku, te postigli dogovor koji je, kako je istakao, pre svega u interesu Srpske

  • 4
Parlament BiH

Foto: Klix.ba

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u petak u 12:00 časova, rekao je danas nakon sednice Kolegijuma NSRS, predsednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović.

On je rekao da će sednica biti zatvorena za javnost, prenosi RTRS.

- U skladu sa dogovorom biće zatvorena za javnost iz razloga što je dogovor svih da niko ne bi trebao na ovoj temi da skuplja političke poene - istakao je Čubrilović na konferenciji za novinare.

Šefovi klubova su danas predstavili predloge za dve tačke. To su, kako je objasnio, izmene Krivičnog zakona RS i donošenje zakona o neprimeni odluke visokog predstavnika Valentina Incka.

Čubrilović je zahvalio liderima svih političkih partija koji su juče iskazali odgovornost prema temi koja je nametnuta i koja je problem za Republiku Srpsku, te postigli dogovor koji je, kako je istakao, pre svega u interesu Srpske.

Naglasio je da se očekuje minimalna rasprava.

- Odnosno, da uz dogovor šefova klubova učestvuju po jedan ili dva predstavnika kluba i da šefovi stranaka imaju mogućnost da se obrate u vremenu koje je za to predviđeno - dodao je Čubrilović.

U skladu sa juče postignutim dogovorom, srpski predstavnici se danas nisu pojavili na sednici Predstavničkog doma BiH.

- Na toj sednici trebao je da bude usvojen budžet, ali nije. Hoće li sad neko nametnuti i budžet? - upitao je Čubrilović.

Dogovoreno je da sastanci lidera stranka budu nastavljeni i u narednom periodu.

- Lideri u Srpskoj neće se povući. Sednica u petak pokazaće jedinstvo i u Parlamentu Srpske. Usaglašeno je ono sto stoji u zaključcima, zvaničnih sastanaka sa novim visokim predstavnikom neće biti - rekao je Čubrilović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    27. jul 2021 | 15:43

    Treba obelodaniti imena sudaca u Hagu i iz kojih su zemalja šta su donosili odluke za genocid,jer samo korumpirani sudci ili pod pritiskom nekih sila donosili te odluke...uništavali dokaze iz žute kuće i mnogo kriminalni radnji... Zar treba štititi korumpirane i kriminalce pa bili oni i sudije koji bi trebalo deliti pravdu...

  • Obilić

    27. jul 2021 | 18:21

    Čuvajte se da ne bude ,, Branković " među vama ! ☝A ti Čestiti Kneže pazi kome prvome podižeš Čašu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA