≫ 

Nešić se zahvalio Srbiji i Vučiću: "Oslonac ste Republici Srpskoj i podrška u očuvanju mira"

- Siguran sam da bi svi voleli da nam je prošlost drugačija, da nije tragična za sve narode na ovim prostorima. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo mnogo toga zajedn da uradimo da sadašnjost i budućnost budu bolje - rekao je Nešić

  • 6
Nenad Nešić DNS Foto: DNS

Predsednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je danas da je zahvalan Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću što su oslonac Republici Srpskoj, ali i podrška očuvanju mira, stabilnosti i izgradnji dobrih odnosa među narodima u BiH i regionu.

- Siguran sam da bi svi voleli da nam je prošlost drugačija, da nije tragična za sve narode na ovim prostorima. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo mnogo toga zajedn da uradimo da sadašnjost i budućnost budu bolje - rekao je Nešić.

On je dodao da veruje da veruje da će sastanak predsednika Vučića sa rukovodstvom Republike Srpske, na kome očekuje da učestvuju i predstavnici opozicionih partija biti prilika za razmenu mišljenja kako da srpskom narodu, ali i svim drugima pruže srećnu budućnost.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se prate događanja u BiH i da ne mogu Republiku Srpsku da ostave bez podrške.

- S pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjaluci. Razume se da nametanje odluka nikada nije donelo dobre rezultate. Mi ćemo 4. avgusta u Busijama, krajiškom naselju obeležiti godišnjicu progona srpskog življa i tada ćemo sigurno imati sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske. Želim mir, nećemo sukobe i uzavrelu atmosferu. Ja se nadam da svi dobro razumeju da je prioritet mir. Izaćićemo sa konkretnim predlozima kako da sa Bošnjacima vodimo razgovor - rekao je predsednik.

Dodao je da sa Bošnjacima moramo da izgradimo bratke odnose, te da će biti pokrenut dijalog.

On je istakao da se plaši da je situacija mnogo ozbiljnija od bilo kog godišnjeg odmora.

- Mislim da je vreme da Srbi i Bošnjaci, pa i Hrvati počnu da razgovaraju. Za nas je mir, ne samo blagotvoran i delotvoran nego uslov svakog dobitnika. Naučili smo u prethodnom periodu da od zemlje gubitnika postanemo zemlja dobitnika. Zato apleujem na mir, da razgovaramo i da u narednih 5, 10, 15 godina prvo uspostavimo prijateljske a zatim i bratske odnose sa Bošnjacima - poručio je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    27. jul 2021 | 17:07

    Ne vraćajte nam studente u septembru i kvit smo.

  • Salamander

    27. jul 2021 | 18:28

    Drumovi ce pozelet turaka al turaka ni u turskoj nece biti.

  • Rebublika šumska

    27. jul 2021 | 17:34

    Jos ovo malo sume sto nam je ostalo da posijecemo i da se predamo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA