≫ 

Oglasio se advokat vozača autobusa: Žao mu je, nikom nije rekao da je zaspao

Advokat vozača autobusa, kojem je danas određen pritvor, demantuje da je njegov klijent prilikom uviđaja rekao da je zaspao za volanom

  • 6
Slavonski Brod nesreća Foto: Tanjug/Luka Safundzic, SBonline

Vozaču autobusa u čijem prevrtanju na autoputu kod Slavonskog Broda je život izgubilo deset osoba, u utorak ujutro određen je istražni zatvor.

- Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da napusti Hrvatsku. Doneseno je rešenje o istražnom zatvoru na mesec dana - rekao je zamenik županijskog državnog tužilaštva Franjo Kopunić.

Rekao je da okrivljeni još nije iznosio obranu i dodao da će tokom dana biti doneseno rešenje o sprovođenju istrage.

Na pitanje kako je u preliminarnom saopštenju iznesena teza da je vozač bio umoran i nesposoban za vožnju ako se na ispitivanju branio ćutanjem, Kopunić je rekao da to proizlazi iz načina počinjenja krivičnog dela, tragova pneumatika i svih ostalih okolnosti koje su utvrđene uviđajem.

Potvrdio je da će u rešenju o sprovođenju istrage biti zatraženo detaljno veštačenje autobusa.

Igor Cišper, advokat osumnjičenog vozača, rekao je da je uspeo da razgovara s branjenikom, prenosi dnevnik.hr.

- Njemu je žao što se sve to dogodilo. Dalje ćemo sve videti. Koliko ja imam informaciju od njega, on nikad nikome nije rekao da je zaspao - tvrdi i dodaje da mu je vozač otkrio šta se dogodilo, ali da o tome ne može da govori.

Video: Autobus sleteo s puta kod Bubanj potoka

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    27. jul 2021 | 17:35

    Da poverujemo Advokatu pošto su oni poznati da istinu govore. 😀

  • Mihailović

    27. jul 2021 | 17:57

    Nema tu dileme, autobus sleteo sa autoputa da kod vozača nije bilo reakcije, kočenja i slično...svi su spavali pa i vozač zaspao...najteže pred zoru,pogotovo kad svi spavaju,samo utoneš u san... Ja sam sleteo svojim autom,pred zoru,kiša padala,zadnje čega se sećam tabla moga grada,to me sigurno opustilo i probudim se srećom u livadi,motor radi točkovi se okreću u mokroj travi, za malo promašio drvo i banderu...auto neoštećen, sav zalepljen lišćem...samnom bilo troje,ja ih budim, a oni me pitaju jesmo li stigli...morali su malo pogurati da izađemo na cestu... sretan kraj...

  • Cava

    27. jul 2021 | 17:58

    A sad dan zalosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA