≫ 

Još tri hrvatska vojnika pozitivna na drogu: Jedan odbio testiranje

Protiv svih njih pokrenut je postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korišćenje droga u Oružanim snagama nikako ne toleriše

  • 8
Vojska Hrvatske, Hrvatska Foto: Shutterstock

Još tri pripadnika Oružanih snaga u Hrvatskoj prema nezvaničnim informacijama pala su na testu droge, dok je jedan odbio testiranje, javlja Jutarnji list.

Prilikom testiranja 16 vojnika koje je Vojna policija provela 23. sjula u kasarnama u Puli, Splitu, Pločama, na Plesu i u Vinkovcima, kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost metabolita THC-a dok je jedan pripadnik odbio testiranje, pa će protiv njih biti podnete prijave Vojnom sudu zbog sumnje da su bili pod uticajem droga ili zbog odbijanja testiranja na droge.

Ovo je drugi javnosti poznat slučaj pozitivnog testa na droge na testiranjima u MORH-u. Pre nedelju dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga pala na testiranju na droge. Četvorica njih su pripadnici Zapovedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji je radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Protiv svih njih pokrenut je postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korišćenje droga u Oružanim snagama nikako ne toleriše.

Video: Drama na izraelskoj granici: Dvostruki pokušaj ubistva vojnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA