≫ 

Delta soj stigao do Crne Gore: Čeka se potvrda

- Jedna osoba može da zarazi pet do osam drugih osoba. Zato je opasan - kazala epidemiolog Milena Popović-Samardžić

  • 8
Plaža Lučice, Petrovac, Crna Gora Foto: screenshot/Youtube/Zlita

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić kazao je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori kompleksna i da zahteva oprez, navodi Tanjug.

Epidemiološkinja Milena Popović-Samardžić kazala je da u IJZ-u smatraju da je delta soj korona virusa već prisutan u Crnoj Gori, ali da se čeka potvrdan rezultat testova, kako bi bili sigurni u to, prenela je RTCG.

Galić i Popović-Samardžić su to saopštili na konsultativnom saslušanju o epidemiološkoj situaciji na skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Popović-Samardžić podseća da delta soj pokazuje nešto veću otpornost prema vakcinama u odnosu na ostale sojeve, pa se zbog veće infektivnosti lakše prenosi.

- Jedna osoba može da zarazi pet do osam drugih osoba. Zato je opasan - kazala je ona i najavila je da će do kraja septembra u Crnu Goru stići 100.000 doza Fajzer vakcina.

Video: Kona brine dolazak turista iz ovih zemalja: Postoji neki otpor prema vakcinaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    29. jul 2021 | 08:29

    Jednu zaraženu osobu ubacite u nočni klub pa ćete videti koliko ih može zaraziti. To nije ni 5 ni 8. To je mnogo, mnogo više.

  • JO

    29. jul 2021 | 08:30

    Do kraja septembra? Ne lipši magarče do zelene trave. Neće im ni trebati tada.

  • Ortodox RS

    29. jul 2021 | 07:20

    Lepo da ce Srbi donet iz “bratske” Milogore ovaj zadnji i najnoviji model oruzja za manipulaciju svetom.Za samo 18 meseci izbacili su nekoliko modela.Ozbiljno neko preduzece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA