≫ 

Filmska potraga za razbojnicima: Natočili gorivo za 50 evra, pa bežeći autom sleteli u groblje

Prema rečima meštana Lepenice koji su se zatekli na licu mesta, dvojac je došao i rekao radniku benzinske pumpe kako će sami natočiti gorivo. Kada su rezervoar napunili, dali su se u beg. Međutim, radnik i još dvojica mladića  krenuli su u poteru za lopovima

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska

Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Kedin H. iz Kladnja i Mustafa M. s Ilidže uhapšeni su u Visokom nakon što su, bežeći od policije, vozilom sleteli u groblje u naselju Podvinci.

Naime, potera za Kedinom H. i Mustafom M. je počela u kiseljačkom naselju Lepenica, kada su na benzinskoj pumpi natočili gorivo za 50 evra (100 KM) i pobegli ne plativši račun, prenosi Srpskainfo.

Prema rečima meštana Lepenice koji su se zatekli na licu mesta, dvojac je došao i rekao radniku benzinske pumpe kako će sami natočiti gorivo. Kada su rezervoar napunili, dali su se u beg. Međutim, radnik i još dvojica mladića  krenuli su u poteru za lopovima.

– Natočili su gorivo i dali se u beg. Mi smo krenuli za njima, a u međuvremenu smo obavestili i pripadnike Policijske stanice Kiseljak da smo krenuli u poteru za dvojicom muškaraca zbog pljačke. Oni su prvo krenuli prema Ilidži. Uspeli smo da ih stignemo u Rakovici. Međutim, brzo su se okrenuli i pobegli prema Visokom. Takođe, u poteru je bila uključena i policija. Saznali smo da su kasnije uhapšeni – priča jedan od učesnika potere.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona rekli su nam da su u sredu oko 14 sati iz PS Kiseljak obavestili kolege u PS Visoko da se proveri jedno vozilo koje nije stalo na njihov znak i da se to vozilo uputilo u pravcu ZDK.

– Policajci su u Visokom pokušali da zaustave navedeno vozilo, ali vozač nije stao. Potom je krenula potera. Vozilo je ubrzo pronađeno u mestu Podvinci, i to nakon sletanja s puta, a vozač i suvozač nisu bili u automobilu. Izvršen je uviđaj i ustanovljeno je da registracijske tablice ne pripadaju tom vozilu - rekla je portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić.

Ona je dodala da su nakon toga oko 20 sati istog dana u mestu Gračanica u Visokom policajci kontrolirali vozilo “pasat”, u kojem su se nalazile osobe za koje je naknadnim operativnim proverama i prilikom kontrole utvrđeno da su upravo one pobegle iz vozila za kojim je bila organizovana potera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA