≫ 

Snimak sa Ostroga izazvao bes, da li je devojka ovo sebi smela da dozvoli? "Šta je ovo? Sramota"

Devojka koja je snimila nesvakidašnji prizor pita se da li je moguće da neko ovako oskudno obučen dođe u svetinju

  • 69
Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog

Foto: Privatna arhiva

Nesvakidašnji prizor zgrozio je vernike koji su prošle sedmice išli na manastir Ostrog. Kraj kapije gornjeg manastira usnimljena je devojka koja je veoma oskudno obučena došla da obiđe najveću svetinju na ovim prostorima.

Devojka je usnimljena kako šeta u papučama, obučena u majicu bez rukava i veoma kratak šorts.

Korisnica TikToka, koja je usnimila ovaj prizor, pita se da li je moguće da neko tako obučen dođe u našu najveću svetinju.

Snimak oskudno obučene devojke izazvao je pravu buru na društvenim mrežama. Usledila je žustra rasprava korisnika. Jedni su devojku osuđivali što je sebi dozvolila da manastir obilazi u šorcu koji joj maltene ne pokriva zadnjicu, dok su je drugi vatreno branili.

@izzidora_kSramota ljudskog roda... ##ostrog ##ostrogmonastery ##crnagora ##pravoslavlje ##svetinja ##manastir ##balkan ##serbia ##bosna ##banjaluka ##gradiska ##vjera♬ Sini jarko sunce sa Kosova - Danica Crnogorčević

 

"Šta je ovo? Sramota", "Kako je samo mogla? Skrnavi sveto mesto", "Sramota, pa nije na plažu krenula", "Ovo je uvredljivo", "Nevaspitano. Najbolje u crkvu u tangama da dođe", ređali su se komentari ispod snimka.

S druge strane, veliki broj korisnika stao je u odbranu devojke.

"Šta vas briga kako se ona obukla? Pred kapijom ima odeća i marame", "Nije baš u redu da je snimaš i ismevaš. Ima takvih ljudi, to svako zna", "Bitno je da neko poseti svetinju i da vreuje u Boga. Pre svega ste vi grešni", "Ljudi su vekovima išli pocepani i polugoli u svetinje, šta je problem", pitali su se korisnici.

Jedni su konstatovali da devojka nije imala preobuku i da je bila blizu pa je odlučila da poseti pravoslavnu svetinju i da joj zbog toga ne treba ništa zamerati.

Drugi su rekli da je za ovakvo ponašanje kriva i crkva i apelovali da se uvede kodeks oblačenja na području čitavog manastira, ne samo za ulazak u svetinju.

Šta vi mislite? Da li postoji opravdanje za ovakvo ponašanje? Pišite nam u komentarima.

Video: A šta ćemo sa ovom situacijom? Deca pod Ostrogom stala u red da se slikaju sa Stanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    30. jul 2021 | 13:48

    Niko nije ni savrsen ni bezgrešan, a svako se oblaci kako hoce, ali majku mu ako si bas imala nameru da odes u manastir onda je ovo stvarno sramota! Pa i u prodavnicu je bezveze uci ovako

  • olja

    30. jul 2021 | 13:45

    Nije pristojno i tacka.

  • Boca

    30. jul 2021 | 14:59

    I muškarac koji ide iza nje je u šorcu i papučama. Vaspitanje se ranije dobijalo u kući a danas preko Pinka i sl. Šta možemo da očekujemo onda kada nam umišljene voditeljke i novinarke nameću standarde neobrazovanosti i nevaspitanja??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA