Novi detalji tragedije u Varaždinu: Aparat za kiseonik se nije sam zapalio?

Podsetimo, u požaru je izgoreo S. S. (49) iz Oštrica, mesta pokraj Novog Marofa.

  • 0

Muškarac (49) stradao je u bolnici u Novom Marofu, nakon što se zapalio aparat za kiseonik na koji je bio prikačen.

Rukovodstvo bolnice saopštilo je danas da uzrok požara tek treba da se utvrdi i da niko od zaposlenih nije javio da se aparat sam zapalio.

- Danas u 12:29 na 112 je dojavljeno da je u Specijalnoj bolnici za hronične bolesti Novi Marof na odeljenju produženog lečenja zapalio aparat za kiseonik, na koji je bio priključen pacijent, koji je, usled požara i zadobijenih povreda, preminuo - objavila je policija.

Uviđaj je završen i u toku je ispitivanje svedoka.

- Nažalost, moram da vas obavestim da se danas u Opštoj bolnici Varaždin dogodila tragedija u kojoj je preminula osoba. Lično sam obavestila porodicu i na raspolaganju smo za svaku pomoć i podršku. Odmah su angažovane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurni - kazala je načelnica Službe Tatjana Jurkin Vnučec, piše Index.

Na pitanje da li je tačno da je došlo do zapaljenja boce s kiseonikom ili aparata za kiseonik, kaže:

- Ja ne mogu da kažem o čemu se radi. Obaveštene su nadležne službe, i policija i vatrogasci. Ne, nismo javilii da je došlo do eksplozije aparata za kiseonik, javili smo da je došlo do požara - rekla je ona.

Podsetimo, u požaru je izgoreo S. S. (49) iz Oštrica, mesta pokraj Novog Marofa.

- U jednom trenutku je došao u sobu i sestra ga je spojila na kiseonika, da ga bi dve minute kasnije, kad je ušla u sobu, čistačica zatekla već izgorenog - saznaje Jutarnji iz dobro upućenog izvora

Policija tek treba detaljno da istraži šta se dogodilo, ali kako piše Jutarnji, pozivajući se na nezvanična saznanja, u sobi gde se dogodila tragedija pronađene su šibice i cigarete i pretpostavlja se da je pacijent sam izazvao tragediju kada je zapalio šibicu.

Odmah nakon događaja, osoblje je ispraznilo prvi sprat bolnice, na kojem je došlo do požara.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izrazio je u petak saučešće porodici preminulog i zatražio hitnu reakciju direktora bolnice kako bi se rasvetlile okolnosti nesrećnog događaja.

- Po dobijanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili dalje korake. Nažalost, to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može da nadomesti gubitak porodice u ovom teškom trenutku, biće učinjeno sve da se utvrde činjenice - izjavio je ministar Beroš.

(Telegraf.rs)

Hrvatska Zagreb vatrogasci hrvatske Foto-ilustracija: Shutterstock

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA