Polugola devojka sa Ostroga zgrozila ljude, ali neki kažu "čovek se go rađa": Šta kaže pravilnik?

Iako ima ljudi koji su na strani devojke, ipak - verujemo da svi znaju kako se u crkvu ide...

  • 43
Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog

Foto: Privatna arhiva

Prizor oskudno odevene devojke koja je pre nekoliko dana usnimljena na manastiru Ostrog, već nedelju dana izaziva velike polemike na društvenim mrežama.

I dok je jedni tvrde da je devojka neprimereno obučena za mesto u kom se nalazi, drugi je brane tvrdeći da se devojka nalazila na ulici i da je nekulturno prozivati nekog zbog načina na koji se oblači.

Osim na društvenim mrežama, ova objava privukla je pažnju i naših čitalaca koji su u komentarima ispod naše objave takođe polemisali o izgledu ove mlade devojke.

@izzidora_kSramota ljudskog roda... ##ostrog ##ostrogmonastery ##crnagora ##pravoslavlje ##svetinja ##manastir ##balkan ##serbia ##bosna ##banjaluka ##gradiska ##vjera♬ Sini jarko sunce sa Kosova - Danica Crnogorčević

 

- Čovek se rađa bez odeće, Isusa su razapeli bez odeće, ona nije gola nego oskudno obučena. Sad da'l će nekome da smeta ova slika ili neće to je njegova lična stvar. Bog joj sigurno neće zameriti sto je došla ovako obućena. Za Boga je važan duh, a ne telo. Važno je kakav si čovek, a ne kako si obučen - glasio je jedan od komentara.

Međutim, nisu svi bili ovako blagonakloni prema njoj.

Jedan Luka napisao je da ona da zna da poštuje svetinje i sveto tlo poštovala bi prvenstveno i kodeks o oblačenju pri dolasku na sveto mesto.

- Nigde u svetu kod ni jedne vere ovako sramno obučene nema ni jedne osobe. Bruka i sramota.Vidi li joj otac i majka kakvu su primitivku odgajili i kako su je vaspitali - napisao je on.

Žena koja se u komantaru potpisala kao Ljubica bila je začuđena kako niko od monaha nije prišao da je vrati nazad. Ona je takođe dodala kako je devojka drska i nevaspitana.

Bilo je naravno i onih koji su pohvalili njen izgled.

- Super izgleda - samo su neki od komentara.

Među komentarima našli su se i oni koji su analizirali koliko devojka ima godina. Mnogi su tvrdili da je u pitanju maloletna osoba i da su njeni roditelji krivi zbog ovakvog ponašanja.

Pa kad je pozadina postala bitnija od obraza - napisala je jedna Nena.

Šta kaže pravilnik Saborne crkve u Beogradu?

 

- U crkvi treba da smo odeveni pristojno, bez prepunih stomaka, žvakaće gume, upadljive šminke, držanja ruku u džepovima, ljubopitljivog posmatranja ostalih vernika, smeha i razgovora.

Pristojno odevanje isključuje kratke suknje, šortseve, suknje sa dubokim izrezom, provokativnu i prenapadnu odeću - piše u pravilniku ponašanja.

U pravilniku se dodaje i da je nedopustivo korišćenje mobilnih telefona u crkvi.

- Kao što i u svojim i tuđim domovima poštujemo određena pravila ponašanja, kako bi naš život u zajednici bio olakšan i služio na međusobnu radost, poštovanje i ljubav, pa su nam ta pravila sasvim prirodna i razumljiva, tako i u hramu treba da budemo prirodni, ne pretvarajući se u roba pravila, kako ne bismo sputavali duh ljubavi i molitve, ali ni da se prema hramu odnosimo nehajno, bahato i bez poštovanja jer se nalazimo na svetom mestu - piše u objavi na sajtu Saborne crkve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    30. jul 2021 | 21:09

    Bog je nas tvorac,on zna koje njegovo cedo,tako nebih osudjivao nikog,to vise govori o ljudima koji nisu prisli veri i usmerili pogled svetitelju nego polu razgolicenoj devojci,njihov je onda greh veci nego njen,jer mi neznamo stanje devojke,njen zdrastveni problem ili njeno psihozdrastveno stanje a znamo odmah da osudjujemo,tako Bog nek sudi a mi radimo na sebi i nasoj produhovljenosti ,sto vise produhovljenog naroda to je zdraviji i normalniji narod

  • Max

    30. jul 2021 | 23:31

    Eeeee novopečeni vernici jadni li ste.....Čitam komentare i ne mogu da verujem. Nigde ali nigde u svetu u bilo koju crkvu ili sveto tlo se ovako ne ulazi. Kodeks oblačenja je svugde isti i tu nema rasprave. Jadni li ste svi sto je podržavate i lupate gluposti.....Nek vam se bog smiluje! AMIN

  • Ka

    30. jul 2021 | 21:09

    A ovaj lik u šortsu je ok?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA