Urnebesna scena na Jadranu: Kako je jedan Dalmatinac rešio da sačuva smokvu

"Nazorova smokva" - dobila je već i naziv smokvica sa Korčule

  • 1
smokve foto: pixabay.com

Fotografija smokve objavljena u Fejsbuk grupi "Dnevna doza prosečnog Dalmatinca" izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Mlado stablo, bez ijedne voćke, i tabla na kojoj piše da je smokva pod "video nazorom".

Da li je vlasnik smokve već imao neka neprijatna iskustva sa kradljivcima voća, pa je možda rešio da unapred upozori sve da i ne pokušavaju, ne znamo, ali znamo da je natpis slatko nasmejao sve.

"Nazorova smokva" - dobila je već i naziv smokvica sa Korčule. Neki su dobili ideju da ovako "zaštite" svoje voćke, ali i kante za smeće. Dok je jedan Miroslav napisao da će smokva roditi kada i on, a možda ni tada. "Satelitski nadzirana smokva koja rađa zlatne plodove", napisao je još jedan član glupe.

Kako je naveo jedan član, cena za kilogram voća ide i do 10 evra, pa onda i ne čudi što se ovo stablo ovako brižljivo čuva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas su dobre

    31. jul 2021 | 16:51

    Zar i kod vas kradu, ja sam mislio samo kod nas u Srbiji. al mi nemamo smokve u srbiji al imamo sve drugo , tu je razlika ,,,kod vas kradu samo Smokve a kod nas kradu svedrugo i to ovi sto imaju imunitet jer im niko nista nemoze, tu smo bolji od vas i steta sto nema ta disciplina na olimpijade sve bismo zlatne medalje pokupili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA