≫ 

Austrijske državljanke navodno pretučene na festivalu u Hrvatskoj: Obezbeđenje ih šamaralo i davilo

Organizatori festivala tvrde da nije bilo nasilja

  • 0
Tuča, pesnica, napad

Foto-ilustracija: Shutterstock

Pet žena iz Beča pretučeno je u Hrvatskoj tokom održavanja festivala "Austria Goes Zrce" koji se održavao od 17. pa sve do 24. jula, piše austrijski list Kronen Zeitung.

Prema navodima lista, pet žena uputilo se prema Hrvatskoj 20. jula gde su htele da uđu na poznatu plažu Zrće na kojoj se festival i održavao.

Međutim, prilikom ulaska, sa sobom su ponele i flaše s vodom, zbog čega su članovi obezbeđenja reagovali te su poručili kako nije dozvoljeno unositi boce s pićem.

- Prvo je ispraznio sadržaj flaše po glavi jedne od djevojaka. Kada je njena prijateljica intervenisala, pripadnik obezbeđenja počeo je da je davi. Jednu od prisutnih žena pripadnici obezbeđenja su i ošamarili - rekao je jedan od svedoka, prenosi Kronen Zeitung.

S druge strane, organizatori popularnog festivala tvrde kako se događaj odvijao potpuno suprotno od onoga što tvrde austrijske državljanke.

- Piće smo uzeli jer su htele ilegalno da ga prokrijumčare na plažu. Osim toga, one nisu htele da se identificikuju prema pravilu 3-G (dokaz da spadate u grupu ljudi koji su vakcinisani, testirani ili oporavljeni od korona virusa) - saopštili su organizatori.

Takođe, istakli su kako nije bilo fizičkog nasilja.

Slučaj se "nastavio" tako što su devojke odlučile da odu do info i zamole zaposlene za pomoć. Međutim, kako ističu, niko im nije pomogao i rekli su im da napišu žalbu.

- Niko nam nije pritekao u pomoć, ni obezbeđenje kao ni organizator - rekla je jedna od učesnica incidenta, prenosi austrijski list.

Osim toga, tvrdile su da pomoć nije hteo da im pruži ni vlasnik plaže. Njega su, kako se rekle, zamolile da pozove policiju ili pregleda snimke na postavljenoj kameri kako bi se uverio da govore istinu, što je on navodno odbio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA