≫ 

Veliki požar kod Trogira van kontrole, zahvaćena kuća, vatra i kod Šibenika: "Teško je ludilo"

Požar se širi zbog jakog vetra

  • 1
Rusija šumski požar u šumi, evakuacija, Russia Forest Fires

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Požar koji je danas izbio na području Segeta Gornjeg u zaleđu Trogira gasi 167 vatrogasca sa 47 vatrogasnih vozila, a uključila su se i dva kanadera, dva aviona tipa "fire bos s" i helikopter, saopšteno je iz vatrogasne službe u Splitu. Požar do večernjih sati nije u potpunosti stavljen pod kontrolu, pa će vatrogasci i tokom noći nastaviti da gase vatru, navodi Hina. Vatrenom stihijom zahvaćeno je oko 400 hektara uglavnom niskog rastinja, ali i nešto borove šume. Požar se širi brzo zbog jakog vetra, a zahvaćena je i jedna kuća, prenosi portal Index. Veliki požar izbio je popodne i kod Miljevaca blizu Šibenika. Kako javlja Dalmacija danas, gori u selu Drinovci, a vatra je zahvatila borovu šumu.

Sa područja Segeta nad Miljevce su premeštena dva kanadera.

- Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da rešimo. Sve snage idu za Plano, teško ludilo je - rekao je županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević, a prenosi Dalmatinski portal.

U gašenju vatre angažovani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita, a struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Za sada nema informacija o tome koliku površinu je zahvatila vatrena stihija.

Problemi na aerodromu u Splitu

 

Požar je izazvao probleme i na splitskom aerodromu. Zbog vrlo slabe vidljivosti iznad splitskog aerodroma avion kompanije Easy Jet nije uspeo da sleti na aerodrom u Splitu, saznaje Dalmacija Danas.

Pomoćnik direktora Aerodroma Split Pero Bilas izjavio je za Dalmatinski portal da je zbog požara u blizini aerodroma više aviona upućeno na alternativne piste. On je dodao da je došlo do poremećaja u avio saobraćaju i da će doći to izazvati kašnjenja u sletanju i poletanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    2. avgust 2021 | 17:08

    To kod Trogira me sada jako uznemirilo, ne znam šta ću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA