Masovna tuča na Savskoj regati: Mačetom povredio više osoba, traga se za ostalim učesnicima

U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u navedenom događaju

  • 7
Policijska traka, mačeta Foto-ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Muškarac G.Đ. uhapšen je zbog sumnje da je juče prilikom održavanja Savske regate u mestu Rača kod Bijeljine mačetom povredio više osoba.

Službenici su bili sprečeni u vršenju svojih ovlašćenja prilikom hapšenja G.Đ. pa je zbog toga upotrebljena sila, prenosi InfoBijeljina

- Prilikom održavanja regate došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više lica, gde je od strane jednog lica koje je koristilo hladno oružje - mačetu povređeno više lica. Nijedno lice nije životno ugroženo, ali je više lica zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina. Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, službenici aktivno su sprečavani u primeni svojih policijskih ovlašćenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile - rekla je za InfoBijeljina Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina.

Marićeva dodaje da je od strane policijskih službenika slobode lišeno lice G.Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugima učesnicima intezivno traga.

- Većina lica je pobegla sa lica mesta. O događaju je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu "Izazivanje opšte opasnosti". U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u navedenom događaju - navodi Marićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA