≫ 

Ponovo požari na brdu Gorica: Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom

U požarima koji su, prethodno, u dva dana izbili na popularnom izletištu uništena je gromna površina zelenila, borovi i drugo drveće

  • 0
Požar, vatrogasci, šuma

Foto: MUP

Na brdu Gorica u Crnoj Gori nešto posle 19 časova izbio je novi požar.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

Vatra je buknula, iako su se iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada naveli da su juče ekipe bile na terenu i "nalivale površine da bi sprečili da opet izbije požar".

U požarima koji su, prethodno, u dva dana izbili na popularnom izletištu uništena je gromna površina zelenila, borovi i drugo drveće, pišu Vijesti.

Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada u protekla 24 časa imali su 18 intervencija koje su se odnosile na požare trave i niskog rastinja, kontrolisano paljenje, hvatanje gmizavaca i ostale aktivnosti iz nadležnosti Službe.

Trava i nisko rastinje goreli su u Ulici Belvederskoj, Piperima, Zabjelu, Matagužima, Parcima, Botunu, Pavlovinama i kod Stočne pijace na Starom Aerodromu gde se intervenisalo u više navrata zbog podmetanja požara.

- Do daljnjeg nastavljamo sa dežurstvom na brdu Gorica kao i redovne obilaske brda Ljubović i ostale kritične lokacije - saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Video: SVS u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nastavljaju sa gašenjem požara na Mokroj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA