≫ 

Propao plan lažne porodilje u RS: Pokušala muža da uveri da je rodila, danima se krila u bolnici

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici

  • 0
Trudnica mobilni telefon

Foto: Shutterstock

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka, otkriva Srpskainfo.

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

On je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je reč o prijavi deteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC proverili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava sagovornik.

Trudnica, trudna žena

Foto: Pixabay

ODLAZAK NA KONTROLE

 

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili za Srpskainfo da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mere.

Izvor je objasnio šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

- Navodno je ta žena pre nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, navodno, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao – pojašnjava naš sagovornik.

trudnica, beba, mama

Foto: Unsplash

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

- Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi mogla uskoro da se porodi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s korona virusom, on svakako nije mogao da uđe u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor Srpskainfo.

PORUKE

 

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

- Posle nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik Srpskainfo.

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka deteta i svi su mu redom čestitali.

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj posudi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dete, te koliko je beba duga.

Pored toga, ona je najverovatnije u bolnicu uspela da nađe dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnom listu iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da klupko u ovom slučaju počne da se odmotava.

Trudnica, Milena Jovičić, Porodilište Vranje

Foto S.Tasić

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio potpisan od strane doktorke koja je već mesecima na bolovanju.

- Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vreme krila na tom mestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, i njoj je ovog slučaja pružena adekvatna lekarska pomoć.

OBAVEŠTENO TUŽILAŠTVO I CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

 

Na pitanje da li im je prijavljen slučaj lažiranja poroda, u Policijskoj urpavi Banjaluka rekli su da su oni postupili po prijavi radnika UKC Republike Srpske.

– Policijski službenici su preduzeli sve neophodne mere, o čemu su podneli izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a i Centru za socijalni rad je dostavljavena dokumentacija o navedenom događaju – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Video: Tata poslao maminu fotku iz porodilišta u porodičnu grupu i obrukao je za ceo život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA