≫ 

"Države na crvenoj listi su opasne": Više od 600 slovenačkih maturanata u karantinu, bili na Krfu

Reč je o maturantima koji su sredinom meseca boravili u grčkim letovalištima, najviše na Krfu * Već su potvrđena 42 pozitivna na korona virus, a 10-dnevni karantin određen je za više od 600 osoba

  • 0
Koorna virus, karantin Foto: Pixabay.com

Slovenačke zdravstvene vlasti ponovo su upozorile na rizik putovanja u epidemiološki crvene destinacije u Evropi, nakon što su nove zaraze otkrivene u grupi od više od 600 mladih i njihovih pratilaca koji su boravili na izletu u Grčkoj, navodi Hina.

- Reč je o maturantima koji su sredinom meseca boravili u grčkim letovalištima, najviše na Krfu. Među njima su već potvrđena 42 pozitivna na korona virus, a 10-dnevni karantin određen je za više od 600 osoba, među kojima su i kontakti koje su imali u Sloveniji - rekao je Milan Krek, direktor Nacionalnog Instituta za javno zdravlje.

- Od svih organizatora takvih izleta očekujemo da se opamete i konačno shvate da su države na crvenoj listi opasne - naglasio je Krek, dodavši da se od turističkih agencija očekuje da takvim putovanjima ne ugrožavaju epidemiološku situaciju u Sloveniji.

U poslednja 24 sata u Sloveniji je potvrđeno 116 novih slučajeva zaraze, a jedan oboleli pacijent je preminuo. Raste i broj hospitalizovanih, kojih je sada 75, od čega 18 na intenzivnim odeljenjima, a 14-dnevna incidencija zaraza na 100.000 stanovnika povećala se na 166.

Uz takav razvoj situacije Slovenija će se uskoro naći na crvenoj epidemiološkoj listi prema kriterijumima Evropskog centra za kontrolu bolesti, objavili su slovenački mediji.

Video: Kisić Tepavčević: Korona u okruženju rapidno raste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA