≫ 

Finansirala teroriste koji se bore na strani Islamske države: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu

U saopštenju tužilaštva se navodi da je optužena slala novac Muradifu Hamzabegoviću, za kojeg je znala da sa drugim državljanima BiH učestvuje u terorističkim aktivnostima, te da dobijeni novac koristi za finansiranje tih aktivnosti

  • 2
Isis, islamska drzava Islamska drzava / Foto: Profimedia

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Sene H. (61) kojom se tereti da je u više navrata uplatila oko 230.000 KM za finansiranje terorističkih aktivnosti i delovanje državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka.

Hamzabegovićeva se tereti da je od 2013. do 2018. godine, u više navrata, učestvovala u prikupljanju i pružanju finansijske pomoći za potrebe državljana BiH koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka iako je znala da se bore na strani "Islamske države", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da je optužena slala novac Muradifu Hamzabegoviću, za kojeg je znala da sa drugim državljanima BiH učestvuje u terorističkim aktivnostima, te da dobijeni novac koristi za finansiranje tih aktivnosti.

Ona je novac, u različitim apoenima, u više navrata uplaćivala ili lično odnosila na područje Sirije, gde ga je predavala Muradifu Hamzabegoviću, koji je prema prikupljenim dokazima, novac koristio za davanje plata licima koja učestvuju u terorističkim aktivnostima, kupovinu oružja i druge svrhe.

Optužena Sena Hamzabegović rođena je u Tuzli i ima državljanstvo i BiH i Švajcarske i nalazi se u pritvoru.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopštenju, preneli su banjalučki mediji.

Video: Nije bilo reči o otkazivanju ustoličenja: Mitropolit Joanikije o ustoličenju na Cetinju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BN-1

    7. septembar 2021 | 20:11

    Ima samo dve vrste ideologija,zabranjene i dozvoljene i dve vrste ljudi dobri i loši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA