≫ 

Abazović: Ako bude novi ministar policije, biće i novi izbori

On je kazao i da nije došao da bi Crnu Goru slao u podele, već da da doprinos da se građani pomire

  • 3
Dritan Abazovic Dritan Abazović / Printskrin; Youtube/Radio Slobodna Evropa

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je večeras da će oboriti Vladu, ako ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović bude smijenjen, prenosi RTCG.

- Ako želimo da imamo novog ministra unutrašnjih poslova možemo da imamo, imaćemo i novu vladu, novog premijera, nove izbore i to je to - poručio je Abazović večeras u emisiji "Načisto", na TV Vijesti, prenosi crnogorski javni servis.

On je kazao i da nije došao da bi Crnu Goru slao u podele, već da da doprinos da se građani pomire.

- Rekao sam više puta premijeru, političarima i javnosti, ako se pređe crvena linija, a ovim činom, poslednjim događajima na Cetinju i reakcijama, nakon što se sve uspešpno rešilo sa policijake strane, mislim da su oni tu liniju nagazili. Još jedan korak, i nije nemoguće da nećemo imati ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista takva mogućnost da imamo noviog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno - poručio je Abazović.

Kazao je i da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović nije želeo da ljude dovodi u rizik.

- Da smo mi 5. ujutru brojali mrtve, da smo imali mrtvog patrijaha, da smo brojali ranjene, pitali bi vi mene da li je bila ispravna odluka ovakva ili onakva. Ministar unutrašnjih poslova na osnovu procene ANB i UP nije želeo da ljude dovodi u rizik i zbog toga ne treba da snosi odgovornost - kazao je Abazović.

Istakao je da je postignut dogovor sa premijerom Zdravkom Krivokapićem da biro za operativnu komunikaciju zaseda sutra i jedna od tačaka biće uspostavljanje komisije od pet članova koja treba da uradi analizu koordinacije sektora bezbednosti, odnosno učestvovanja svih vezano za dešavanja na Cetinju.

- U Birou su načelnik Generaštaba, direktor ANB-a, direktor Uprave policije, šef Sektora za pranje novca. Mi ćemo odrediti pet osoba, te osobe treba da budu iz različitih institucija, ali da budu profesionalci - rekao je Abazović.

On je večeras kazao i da ne razume zašto se dogodila nova kriza vlasti.

- Ne razumem zašto se otvorila nova kriza vlasti, to nije pitanje za mene. Ovo što se sad dešava je isto što se dešavalo kad je bio DPS - crkva, srpski svet, crnogorski svijet - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    10. septembar 2021 | 04:40

    Зашто ниси тако реаговао кад су сменили Лепосавића?!

  • Milan

    10. septembar 2021 | 11:09

    Samo se vi svađajte. Milo jedva čeka da padne vlada.

  • Ivica

    10. septembar 2021 | 18:49

    Smenuti ovog milogorca pitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA