≫ 

Novi detalji o navodnom Pink Panteru iz Užica, uhvaćenom u Hrvatskoj: Otkriveno zašto ga Nemci jure

Nakon privođenja Zečevića stigao je još jedan nalog za hapšenje iz Nemačke

  • 1
Pink Panter, dijamant, sudijski čekić

Foto: Shutterstock, Pixabay

Nakon što je istražni sudija splitskog Županijskog suda prošle nedelje odredio pritvor za 41-godišnjeg Sašu Zečevića, rodom iz Užica, koji se Interpolovom poternicom i evropskim nalogom za hapšenje tereti za tešku oružanu pljačku zlatare u Nemačkoj za šta je po tamošnjem zakonu propisana kazna do 15 godina zatvora, iz Nemačke je stigao još jedan nalog na hapšenje.

Veruje se da je privedeni deo nadaleko poznate pljačkaške bande "Pink Panter", a Tužilaštvo je sada od nemačkog Interpola dobilo još jedan nalog za hapšenje, piše Slobodna Dalmacija.

Zečević je uhapšen prošle sedmice na granici kod Imotskog, kad je sa suprugom i detetom hteo da uđe u Hrvatsku kako bi išao na odmor u Rogoznicu. Novim evropskim nalogom za hapšenje, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, Zečevića traže takođe zbog sumnji da je saučestvovao u razbojništvu počinjenom još u aprilu 2004. godine u gradu Ašafenburg, na severozapadu Bavarske.

Terete ga da je 13. aprila te godine, kao član bande, zajedno s Ilijom Bogdanovićem i još jednom nepoznatom osobom, oko 14.40 ušao u zlataru "Stefan Schwind".

Na glavi su imali motociklističke kacige, a jedan od razbojnika je istoimenom vlasniku zlatare u glavu uperio pištolj, dok je drugi skočio na staklene vitrine i zidarskim čekićem porazbijao stakla uzevši 56 skupocenih satova ukupne vrednosti oko 170 hiljada evra.

Nemačke vlasti sumnjaju da je baš Zečević bio uključen u to na osnovi iskaza vlasnika, ali i na osnovi DNK koji je pronađen na mestu zločina, a pripada njemu.

Zanimljivo je da je Ilija Bogdanović, prema podacima kojima raspolažu hrvatski istražitelji, već osuđen za tu pljačku, a svojevremeno su baš njega nemački mediji istakli kao jednog od članova bande "Pink Panter".

Slobodna saznaje da u petak u splitskom tužilaštvu, tokom ispitivanja oko najnovijeg naloga za hapšenje, Zečević nije bio previše razgovorljiv. Navodno je rekao da je nezaposlen i da nema veze s tom pljačkom. Takođe je, na upit tužioca, rekao da mu je nadimak Tajson.

Zečević je, podsetimo, prvo uhapšen jer ga nemačko pravosuđe traži zbog sumnje da je početkom januara 2006. godine u bavarskom gradu Kemptenu ujutro oko 11 sati ušao u zlataru "Muller" zajedno s još jednim nepoznatim saradniko. Iznenadivši prodavce, uperili su u njih pištolje, a onda je jedan od razbojnika čekićem porazbijao staklene izloge, odakle je u torbe potrpao skupocenih satova u vrednosti od oko 200 hiljada evra.

On je uhvaćen na graničnom prelazu Vinjani Gornji kod Imotskog nakon što je na granicu iz Bosne i Hercegovine došao u subotu 4. septembra 2021. godine, nešto posle 16 sati, u automobilu marke "Suzuki" beogradskih registarskih oznaka.

S njim su u vozilu bili njegova supruga lekarka i maloletno dete.

Pred tužiocem i istražnim sudijom negirao je svoju umešanost u pljačku od pre petnaest godina u Bavarskoj i izjavio da je poslednji put tamo bio pre desetak godina kao "bauštelac" te da je znao da ga nemačke vlasti traže pa se zato od tada nije tamo vraćao.

Najpre je, kako pišu hrvatski mediji, odbijao da pristane na izručenje Nemačkoj, ali je na kraju ipak dao pristanak, tako da će toj zemlji, kako saznaje Slobodna Dalmacija, biti izručen krajem iduće nedelje.

Video: Banda otela kola sa parkinga ispred kuće: Deca i njihov ljubimac rizikovali živote da ih spreče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    11. septembar 2021 | 18:06

    Данас имаш све, живиш у луксузу и изобиљу а сутра те већ вежу као бесног пса и затворе на 10, 15 година а дете до тад одрасте ... нека хвала.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA