≫ 

Direktor škole ispred koje sedi dete, koje nije pušteno na časove zbog maske: "Pozvali smo policiju"

Direktor kaže da je policija pozvana jer se "ne osećaju bezbedno"

  • 1
Hrvatska policija, Croatian police Foto-ilustracija: Karl Thomas / allOver Photo / Profimedia

U školu u Krapinskim Toplicama u utorak ujutro nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar školeRoditelji su zato, protestujući, seli ispred škole da uče zajedno sa sinom, a podršku im pruža još desetak demonstranta.

Na mesto događaja stigli su policija i inspektor, a pred školom su i pripadnici obezbeđenja.

- Situacija nije nimalo ugodna. Situacija svakako nije ugodna ni za mene, s obzirom na silnu količinu uvreda koje sam primio. Štitim sve učenike - rekao je za N1 direktor škole Samson Štibohar.

On je rekao da se u školi u učionicama ne nose maske.

- Isto tako i u zbornici, gde se nalaze odrasle osobe i svi su vakcinisani, takođe se ne nose maske. Maske se nose samo u prostorima koje delimo, dakle, hodnik i toalet. Moja su očekivanja bila da će konačno prevladati razum i da će se dogoditi ono o čemu smo razgovarali cele prošle nedelje - dodao je on.

Direktor je istao da je učenik "ponovo, nažalost, došao u pratnji demonstranata koji podržavaju njegovo ponašanje i ponašanje njegovih roditelja.

- Nadao sam se da će to sve prestati, ali s obzirom na broj okupljenih, način na koji su oni došli, s mobilnim telefonom, snimali sve te događaje, bili smo primorani da pozovemo policiju na intervenciju jer se nismo osećali sigurno i dobro. Policija je delovala, udaljili su ih sa školskog terena, kako bi učenici i svi koji su ovde koristili ceo prostor škole i kako bi nesmetano mogli da obavljaju svoje dužnosti, odnosno nastavni proces - rekao je direktor za portal Zagorje International.

Na pitanje može li se situacija ikako rešiti i može li se postići neki kompromis, Štibohar odgovara da, ako se radi o kompromisu, to podrazumeva da jedna strana mora da popusti.

- Škola je napravila kompromis u smislu da u razredu učenici ne treba da nose maske. Mislim da je to jedan dobar pomak od onoga što smo imali prošle nastavne godine. A u drugom delu, važno je jedino poštivati pravila i misliti jedni na druge. To je jedini kompromis - rekao je direktor i dodao da je za utorak najavljen dolazak ombudsmana za decu i mlade, a u ponedeljak je psihološki tim napravio obradu.

- Videćemo dalje postupanje. Smatram da moramo da zaštitimo svu decu koja polaze našu osnovnu školu, a neželjena ponašanja na neki bismo način trebali da anuliramo, odnosno, maknemo iz dvorišta škole - kaže Štibohar.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da učenik sa svojim roditeljima sedi ispred škole, odgovara: "Ne bih komentarisao taj deo performansa roditelja i onih koji su se snimali ispred škole, ispred redara, kako bi možda nekome pokazali koliko dečak želi da uči. Njemu mesto nije vani, nego u razredu, s njegovim vršnjacima. Treba pustiti profesionalcima da rade svoj posao, a to su učitelji, koji rade svoj posao na nivou onoga za što su edukovani".

Video: Da li biste ovo nosili: Maske protiv korone od riblje kože, punjene ovčjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA