Satler napustio Predsedništvo nakon sastanka sa Komšićem, Šmit izbegao novinare

Iz zgrade Predsedništva izašao je Satler, koji nije želeo da daje izjavu, a sat kasnije novinari su obavešteni da je i visoki predstavnik takođe napustio zgradu

  • 0
Johan Satler

Foto: I. Š./Klix.ba

Johan Satler

Foto: I. Š./Klix.ba

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izbegao je danas susret sa novinarima nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem, na kojem je bio i šef Delegacije EU Johan Satler.

Iz zgrade Predsedništva izašao je Satler, koji nije želeo da daje izjavu, a sat kasnije novinari su obavešteni da je i visoki predstavnik takođe napustio zgradu, javlja Klix.

Tema ovog sastanka nije poznata kao ni ko ga je inicirao, a do njega je došlo nakon podignutih tenzija tvrdnjom da je ambasador Srbije u Sarajevu odbio da se odazove pozivu Komšića, a u vezi sa hapšenjem nekadašnjeg visokog funkcionera Federalnog MUP-a Edina Vranja, kojeg Srbija potražuje zbog sumnje da je počinio ratne zločine u Goraždu tokom poslednjeg rata.

Sarajevski mediji preneli su da je ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković s tim u vezi pozvala ambasadorku BiH na hitne konsulatacije.

Nije poznato da li je sastanku kod Komšića prisustvovao i Šefik Džaferović, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije danas, komentarišući najnovija događanja, da Komšić i Džaferović nisu BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA