Uhapšen vojnik u Crnoj Gori: Sumnjaju da je deo kriminalne grupe, krao eksploziv iz Vojske?

Specijalni tužioci sumnjaju i da je A. S. odavao informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore, ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može preneti oružje jakog ubojnog dejstva

  • 3
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Pripadnik Vojske Crne Gore A. S. uhapšen je i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je postao deo grupe Stefana Đukića i Emila Tuzovića, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je na zajedničkoj pres konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije da SDT sprovodi istragu protiv više lica zbog stvaranja kriminalne organizacije, a protiv dva organizatora i za teška ubistva, davanje mita...

Turković je rekao da su tokom istrage pokrenute protiv grupe Đukića i Emila došli do dokaza da su članovi te kriminalne grupe postali i vojnik A. S. i još jedna osoba B. P.

Turković je rekao da je taj pripadnik Vojske opservirao kretanje GST Milivoja Katnića i organizatorima te krimi grupe prosleđivao informacije organizatorima, prenose Vijesti.

Specijalni tužioci sumnjaju i da je taj član kriminalne grupe odavao informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore, ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može preneti oružje jakog ubojnog dejstva.

Sumnjiče ga i da je ostalim članovima krimi grupe davao oružje, da je nabavljao drogu za kriminalne grupe...

Postupajući po nalozima organizatora kriminalne organizacije B. P. je nabavljao i predavao drugim članovima tog klana oružje, pronalazio stanove u kojima su oružje čuvali, rekao je Turković.

A. S. je, sumnjaju tužioci, iz Vojske krao eksploziv i predavao ga članovima kriminalne grupe.

Tužilac je istakao da se u toj istrazi oslanjaju na materijalne dokaze, da analiziraju komunikaciju, da su pretresli brojne lokacije koje su koristili članovi te kriminalne grupe.

U jednom "štek stanu" koje su članovi te kriminalne grupe iznajmili od građanina A. A. policija je pronašla više oružja, eksploziva, dva kalašnjikova, minu rasprskavajućeg usmerenog dejstva (MRUD) napunjen sa 900 grama petrita, motocikl, eksploziv amoneks...

Turković je objasnio da je pretresom stana A. S. pronađeno više naoružanja, silikonska maska, municija, kokain...

Ta grupa planirala je ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, policijskih funkcionera, i napad na sutkinju Biljanu Uskoković.

Ova kriminalna organizacija imala je za cilj lišenje života policijskih funkcionera Zorana Lazovića i Ivana Đokovića, rekao je Turković.

- Jedan deo okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bekstvu, preduzimaju se radnje na njihovom lociranju - rekao je on.

"Važno da kokain nije došao do građana"

Katnić je, odgovarajući na pitanja o akciji "187" u kojoj je zaplenjeno 1.400 kilograma droge, rekao je da Specijalno tužilaštvo nije bilo obavešteno o toj akciji. Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji, ali istakao da "veruje da se moglo bolje".

- Svakom svršenom poslu mane nema, pa ni ovome. Važno je da ona nije došla do građana - kazao je Katnić.

Odgovarajući na pitanja da li su locirali odbegle šefove škaljarskog i kavačkog klana Jovana Vukotića, Radoja Zvicera, Milana Vujotića i ostale, Katnić je kazao da će se oni sami javiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA