Prijave protiv lekara u Crnoj Gori: U slobodno vreme bez dozvole lečili u improvizovanim ambulantama

Dvojica lekara lečili u improvizovanim ambulantama u turističkim mestima

  • 0
HR sektor, usluga, zdravstvo i obrazovanje su oblasti kojima dominiraju žene Foto: Shutterstock

Protiv J. I. (65) iz Republike Srbije u Ulcinju je podneta krivična prijava zbog sumnje da je bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede.

J. I., koji je stalno nastanjen u Baru, po zanimanju lekar specijalista urolog i zaposlen je u Opštoj bolnici Bar sumnjiči se da je izvršio krivčno delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću. On je ovo delo izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambunati koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana, saopštili su iz policije.

- Takođe, policija je krivičnu prijavu podnela i protiv I. J. (59) iz Bara, lekara interniste, zaposlenog u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno bavljenje privrednom delatnošću u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka - dodaje se u saopštenju.

I.J. je, kako se navodi, delo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao lekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža, a kojom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA