≫ 

Dominik (24) rekao ocu da ide da prepliva jezero i od tada ga nema: Pronađeni auto i telefon

Tokom dana oko jezera Peruća u potrazi su učestvovali i meštani, ali zbog njihove bezbednosti zamoljeni su da odu kućama

  • 0
Dominik Branimir Bilobrk

Foto: nestali.gov.hr

Potraga za nestalim Dominikom Branimirom Bilobrkom (24) iz Obrovca Sinjskog i dalje intenzivno traje iako je na terenu, s obzirom da je nestalo dnevnog svetla, nešto manje ljudi. Reč je o mladiću koji se u nedelju udaljio iz porodične kuće i to u automobilu koji je kasnije pronađen u mestu Borkovići kod Splita, navodi 24sata.

- Trenutno je na terenu oko 60 pripadnika Gorske službe spasavanja, kao i policijski službenici. Tokom dana oko jezera Peruća u potrazi su učestvovali i meštani, ali zbog njihove bezbednosti zamolili smo ih da odu svojim kućama. Već odavno ne tražimo po pešačkim stazama i planinarskim putevima na Dinari već smo se skoncentrisali na samu obalu jezera. Područje koje pretražujemo je teško proceniti, možda nekih pet kilometara kvadratnih – kazao je Darko Gavrić, šef splitskih spasilaca.

- Pronašli smo odeću, mobilni telefon, novčanik i ključeve od automobila na obali jezera. Ocu je, koliko znamo, rekao da ide da prepliva s jedne obale na drugu - rekao je Gavrić.

Tokom dana u potrazi je učestvovalo više od 100 ljudi, što spasilaca, što policije, meštana i pripadnika vojske, a kako kaže Gavrić, potraga će trajati sigurno do ponoći, a možda i duže.

- Ako danas ne bude rezultata, u utorak se vraćamo vrlo rano, a u potragu ćemo uključiti i ronioce – kaže Gavrić dodajući kako im je u sužavanju terena pomogao i helikopter sa spasiocima koji je tokom poslepodneva nadletao pomenuto područje.

Nestanak mladića prijavljen je na Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, a kako tamo stoji, reč je 24-godišnjaku visokom 189 centimetara, jače razvijenom, kestenjaste kose, ovalnog lica i zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je odeven u kratke maskirne pantalone i crnu majicu kratkih rukava. Na nogama je imao crne patike. U akciji spasiocima pomažu i psi tragači, ali i dronovi. Pregledano je i samo jezero uz pomoć čamaca.

Video: Potraga za Milanom koji je nestao na Savi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA