≫ 

Kako je spasena misteriozna žena sa Krka: Dva sata je izvlačili, gorska služba objavila fotografije

Policija još uvek nije otkrila identitet nestale žene

  • 0
Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Rijeka žena bez identiteta

Foto-ilustracija: HGSS Stanica Rijeka

Hrvatska gorska služba spasavanja u Rijeci objavila je na Fejsbuk stranici detalje spasavanja misteriozne žene koja je pronađena 12. septembra na području Krka i ne seća svog identiteta.

- Poziv smo dobili oko 09 ujutru preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plitke vode nije u mogućnosti da pristupi unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi sa kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć pre, kao i u tom trenutku nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine. Žena je prenoćila na obali, pa je zatečena iscrpljena s lakšim telesnim povredama, vidno dezorijentisana - saopštio je HGSS.

Oni su dodali kako je na teren odmah po dojavi izašlo 12 članova HGSS stanice Rijeka sa tri vozila.

- Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je usledio transport nosiljkom UT2000 do ulice, gde su ženu pokupili vozilima Hitne medicinske službe. Time se ova akcija završila oko 11:10 - objasnili su iz službe.

Prošle nedelje svi hrvatski mediji preneli su apel Policijske uprave primorsko-goranske koja je zamolila građane da im pomognu u identifikovanju žene koja je pronađena povređena na području Krka.

Kako su pojasnili, žena ima oko 60 godina i ne seća se svog identiteta. Kad je pronađena, kod sebe je imala ranac, ali u njemu nije bilo pasoša, dokumenta, kao ni mobilni telefon.

U međuvremenu se pojavila informacija da žena savršeno govori engleski jezik, pa se vest proširila i u britanskim tabloidima.

U Policijskoj upravi za Jutarnji su rekli da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu bez utvrđenog identiteta.

- Komunicira na engleskom jeziku, njeno stanje je stabilno i po završetku lečenja, odnosno otpuštanja iz bolnice, brigu o njoj će preuzeti nadležni centar za socijalnu zaštitu - rekli su iz PU PG.

Iz policije su ranije objavili da je žena srednje telesne građe i visine 165 cm, plave kose do ramena i plavih očiju. U trenutku pronalaska bila je odevena u tamnoplavu majicu na bele pruge sa kapuljačom, nosila je crne pantalone i platnenu kapu-šešir roze boje.

- Molimo građane ako imaju informacije o spomenutoj osobi neka se jave u Policijsku stanicu Krk na broj telefona 051/439-210 ili na broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-maila primorsko-goranska@policija.hr, apelovali su iz PU primorsko-goranske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA