≫ 

Pravila nakit za slavne, bila u braku s producentom, živela kao beskućnica. Ko je žena s Krka?

Policija je potvrdila da je utvrdila identitet žene pronađene pre devet dana na Krku bez dokumenata

  • 0
Pronađena žena Krk Foto: PU primorsko-goranska, Instagram/ninasmidt

Utvrđen je identitet žene pronađene 12. septembra na ostrvu Krk, saopštila je hrvatska policija. Reč je o 57-godišnjoj slovačkoj državljanki, koja je identifikovana zahvaljujući međunarodnoj policijskoj saradnji. Policija, međutim, nije navela njene inicijale, iako su hrvatski mediji ranije danas preneli da se nezvanično radi o Danijeli A.

Policija je u saopštenju zahvalila i građanima iz zemlje i inostranstva koji su želeli da pomognu policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene.

Iako policija nije potvrdila da je pronađena žena zaista Danijela A, mediji su pokušali da otkriju nešto više o njoj.

Rođena je u Strenčinu u Slovačkoj, a sa 19 godina otišla je u SAD gde se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišćen u snimanju filmova. Njen nakit nosile su Brižit Bardo, Barbara Strejsend, postava serije "Prijatelji" i mnoge druge slavne osobe, navodi RTL-ova Potraga.

Nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin gde je kupila stan i živela kao samac te registrovala firmu Dana Adamcova d.a. koja se takođe bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u penziju.

U jednom trenutku života Danijela se ponovo našla u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvedočila i Nina Šmit iz Los Anđelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro, iako se s njom nije čula od 2015. kada je iz Amerike otputovala u Irsku da živi s prijateljem, prenosi portal Total Croatia news.

- Prepoznala sam je odmah, to je Danijela A, Slovakinja koja je radila za kompaniju u Los Anđelesu u kojoj sam bila operativni menadžer. Kompanija ju je zaposlila putem neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima da stanu na noge. Danijela je bila u ženskom skloništu, a u to vreme naša je firma radila na projektu Second Space u centru Los Anđelesa, gde vlasnik Tajler Madsen ima dugu istoriju pomaganja zajednici beskućnika. Danijela nam je kazala da želi da ide u Irsku gde ima dobrog prijatelja s kojim će stanovati. Tajler joj je darežljivo dao smeštaj kako bi mogla da uštedi i otputuje u Irsku. U julu 2015. to je i učinila i tad sam poslednji put čula za nju - ispričala je Šmit policiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Nina Smidt (@ninasmidt)

- Čim sam ugledala njenu fotografiju, poslala sam je Tajleru da mi potvrdi da li je to ona, što je potvrdio. Kontaktirala sam policiju na Krku odmah i poslala im mejl s njenim imenom, imejl adresom i fotografijama - ističe Šmit.

Ona je dodala da Danijela nije imala sreće u životu, ali je bila dobra radnica, pametna i imala je divno srce.

- Tajler i ja smo zabrinuti zbog nje i nadamo se da će sada, kada njen identitet potvrdi ambasada, njena porodica saznati šta joj se dogodilo - rekla je ona.

Danijela A. ima navodno vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više saznalo o okolnostima njenog odlaska u Hrvatsku.

Trenutno pokušava da se rekonstruiše kako je i s kim došla u Hrvatsku, te šta joj se dogodilo na Krku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA