≫ 

Filmska priča Slovakinje pronađene na Krku: Saznalo se za detalje iz njenog života

Deset dana od pronalaska, zna se identitet žene koja je izgubljena, dehidrirana i povređena pronađena na Krku

  • 0
Pronađena žena Krk Foto: PU primorsko-goranska, Instagram/ninasmidt

Policija je otkrila ko je žena pronađena na ostrvu Krk. Iako ona i dalje ne zna ko je ni odakle je, identitet joj je utvrđen. Gotovo filmska priča izgubljene žene seže sve do Amerike.

- Dobrom saradnjom sa kolegama iz Slovačke, isključivo putem fotografija, inicijalno, dobili smo podatke o osobi, a njihov odgovor ukazao je na to da se radi o 57-godišnjoj državljanki Slovačke - objasnio je Dejan Hriljac, načelnik PP Krk.

Zove se Daniela Adamkova. U Hrvatskoj je bila turistički, ali smještaj na području gde je pronađena nije imala. Policiji nije znala da kaže ni ko je ni odakle je.

Veliki deo potrage za identitetom odradila je, Miriam na društvenoj mreži u grupi s više od 27 hiljada članova, zaljubljenika u odmor u Hrvatskoj.

- Trenutno imamo informacije da je došla u Hrvatsku vozom. Gospođa Danijela voli da putuje. U Slovačkoj nema nikoga, ima negde sestru, ali nisu baš u kontaktu, a kako je došlo do toga da sam ja to sve saznala i javila policiji, javila se neka prijateljica kojoj je ona poklonila ogrlicu u Americi i rekla nam neke detalje - rekla je Miriam Kelečić, a prenosi Dnevnik.

Detalji kriju filmsku priču. Ukupno 24 godine živela je i radila u Americi iz koje se vratila u rodnu zemlju.

Rođena je u Strenčinu u Slovačkoj, a sa 19 godina otišla je u SAD gde se udala za jednog filmskog producenta.

- Bavila se izradom nakita i bila je toliko uspešna da su se njene ogrlice mogle videti i u filmovima, a nosila ih je i glumica Bridžit Bardo - dodaje ona.

Ona se ničega ne seća. I dalje je u riječkom KBC-u. Stanje joj je nepromenjeno. Sećanje joj se nije vratilo, a jasno je da ne govori maternjim jezikom.

Hoće li se ičega setiti?

- Relativno veliki procenat ljudi je uspelo da povrati svoje sećanje pomoću nekakvih testova ili uz pomoć pomagala koja bi im omogućila da lakše prebrodi taj period amnezije, s tim da kod određenog broja ljudi, zbog vrste i uzroka amnezije nije moguće - objasnila je psihijatar, Elizabeta Dadić Hero.

Policija i dalje traga za odgovorom na pitanje kako je Daniela stigla na Krk, kao i šta je pošlo po zlu na nepristupačnom terenu.

Video: Traktorska prikolica mu prešla preko glave: Sa njim se na motoru vozila žena i dvoje dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA