≫ 

Zoran dobio 34 godine zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Anice: Telo bacio u septičku jamu

Telo nesrećne Anice pronađeno je tek tri i po meseca kasnije, u septičkoj jami njihove porodične kuće

  • 0
Anica Buila, ubistvo, septicka jama

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook/Shutterstock

Zoran Buila (52) iz Petrovaca nedaleko od Vukovara nepravosnažno je na Županijskom sudu u Vukovaru osuđen na 34 godine zatvora za brutalno ubistvo svoje supruge Anice (46), čije je telo potom bacio u septičku jamu i mesecima posle glumio da mu je žena nestala i da je traži.

Ubistvo se dogodilo 24. jula 2019. u njihovoj porodičnoj kući, nakon kraće verbalne i fizičke prepirke sa suprugom, kada mu je rekla da više neće da ima s njim polne odnose. U cilju da je usmrti, lovačkim nožem dužine oštrice 14 centimetara zadao joj probojnu ubodnu ranu desne strane trbušnog zida te dve ubodne rane leve strane prsa na mestu je usmrtivši. Nakon toga njeno je telo zamotao u dva ćebeta oblepljena selotejp trakom, a oko vrata je zavezao električni kabl za čiji kraj je zavezao komad betona te je bacio u septičku jamu u dvorištu porodične kuće.

Podsetimo, telo nesrećne Anice pronađeno je tek tri i po meseca kasnije, u istoj toj jami.

Kako se Zoran branio

 

Buila je na suđenju izjavio da se ne smatra krivim. Sa suprugom je, kazao je, unazad dve i po godine od smrtnog događaja bio u stalnim sukobima i svađama. Rekao je da je ona često bila van kuće, da se nekada nije vraćala po 2-3 dana i da nisu imali ni približno normalan porodični život.

Tog dana, kazao je, supruga se probudila negde oko 10-10,30 sati te ga je verbalno napala zašto je nije ranije probudio. Potom je otišla u kupatilo, a nakon što se vratila fizički su se sukobili. Tvrdi da ga je ona nekoliko puta udarila i da je krenula na njega sa žaračem, nakon čega ju je on pljusnuo po licu od čega je ona pala na pod. Potom je dohvatio nož i tri puta je ubo i ostavio je da leži u hodniku, prenosi Jutarnji.

Na sudu je rekao da nije znao šta da čini, da je razmišljao hoće li zvati policiju, hitnu... Potom je skuvao još jednu kafu i pušio jednu cigaretu za drugom. Trajalo je to sigurno 10-ak minuta, a onda je izvadio nož iz supruginog tela i krenuo da briše krv sa peškirima koje je potom bacio u vreće za smeće.

Nesrećnu ženu je nakon toga umotao u dva ćebeta, preko njih je njeno telo prelepio selotejpom. Telo je stavio u kolica i odvezao u garažu, a onda se vratio u kuću da počisti krv koja je ostala, opere nož... U smeće je bacio i njene mobilne i tablet, ali je pre toga jednu SIM karticu izvadio i stavio u džep.

Nakon toga je odlučio da se reši tela i svoju suprugu je bacio u septičku jamu. Nakon toga se vratio u kuću i oprao još tragove krvi koje je video, a na kraju je, kazao je, seo i plakao kao kišna godina.

Anica Buila ubistvo

Foto: A. Nalbantjan, Facebook

Sedeo je u kući, kuvao kafe i pušio cigarete, razmišljao o tome šta je napravio deci. Sa Anicom je imao dvoje dece, a ona je imala i dva sina iz prvoga braka koji su s njima živeli dok se nisu osamostalili. Sva su im deca već bila odrasla.

Tu je, kako navodi Jutarnji, smislio plan da će svima reći kako ga je ostavila. Ubacivao je njene kartice u svoj mobilni, slao poruke. Nakon toga je odlazio motorom u Jankovce i Vukovar i sam je sebi slao poruke umesto nje, jer su deca tražila, a nije znao šta da im kaže, zašto se javlja njemu, a ne javlja njima tako da je znao ponekad u kafiću da sedi i šalje poruku kao da ih je ona poslala, a o tome nije nikome ništa govorio, pa ni svojim sinovima.

Priznao je da je "ubio oštećenu, kazavši da mu je došla žuta minuta, više nije mogao da izdrži, ali je nije maltretirao, nije joj pretio da će je ubiti, niti ju je tukao, niti ju je zlostavljao ranije psihički i fizički".

"Zapravo priznao"

 

Pri izricanju presude, predsednik sudskog veća Dinko Kruneš rekao je kako je "optuženi zapravo priznao počinjenje krivičnog dela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi da ima seksualne odnose, nije obavljala kućne poslove kako je on smatrao da bi ona trebalo da ih obavlja, već je bila samo na internetu ili van kuće. S vremenom se to nakupilo, da bi ga prema njegovim rečima supruga napala žaračem koji je on njoj istrgao iz ruke, a potom je tri puta ubo nožem u telo, od kojih uboda je ona umrla".

Kao olakšavajuće okolnosti kod određivanja kazne sud mu je uzeo dosadašnju neosuđivanost te da je bio bitno smanjeno uračunljiv, a što je utvrdio veštak psihijatrijske struke.

Otežavajuća okolnost mu je to što je pokušao da prikrije počinjenje krivičnog dela, bacio je mrtvo telo svoje supruge u septičku jamu i svima koji su pitali gde je ona odgovarao je da ne zna, a vrlo dobro je znao.

- Iako je optuženi u svojoj odbrani rekao da se kaje zbog učinjenog, njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakšavajuću okolnost jer je on u svojoj odbrani u delu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu zapravo loše govorio o njoj pokušavajući da uveri sud da je ona kriva zbog toga što ju je on ubio. Na primer naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da je zbog svega toga kako je on to naveo, došla mu je "žuta minuta" pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije - naveo je sudija Kruneš.

Video: Uznemirujuće: Snimak ubistva iz Kragujevca, ispaljeno čak osam hitaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA