≫ 

Objavljena nova korona mapa EU: Bivša jugoslovenska republika najgora u Evropi

U ostatku Evrope zemlje su većinski u žutoj ili narandžastoj zoni, dok su pojedini delovi Mađarske i Italije u zelenoj zoni

  • 15
korona mapa

Foto: ECDC

ECDC objavio je novu nedeljnu korona mapu EU. Većina zemalja ostala je u istoj zoni u odnosu na proteklu nedelju, dok se situacija u Sloveniji naglo pogoršala i najgora je u celoj Evropi.

Od svih zemalja u regionu najpovoljnija situacija je u Mađarskoj, koja je većinski u zelenoj zoni. Nešto teža situacija je u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj, dok je u Sloveniji trenutno najteža situacija u celoj Evropi. Ova bivša jugoslovenska republika jedina je u Evropi u crvenoj zoni.

Hrvatska je i ove nedelje, treći put zaredom u narandžastoj zoni, dok se u Rumuniji situacija u odnosu na prošlu nedelju znatno pogoršala.

U ostatku Evrope zemlje su većinski u žutoj ili narandžastoj zoni, dok su pojedini delovi Mađarske i Italije u zelenoj zoni.

Prošlonedeljni pad u broju zaraženih u svetu prvi je značajan pad u više od dva meseca, koji je registrovan u gotovo svim regionima sveta, navodi se u najnovijem izveštaju SZO o pandemiji, a prenosi agencija AP.

Podsetimo, EMSC mapa je najvažnija karta za korona virus u Evropskoj uniji, prema kojoj zemlje članice EU donose mere i određuju pravila za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na ovoj karti.

Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100.000 stanovnika i procenta testirane populacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    23. septembar 2021 | 14:15

    Srbija najgora ali ne sme da se pomene... Kakva slovenija?!

  • Koks

    23. septembar 2021 | 15:26

    Pitanje je,dali je svet porobila corona,ili nešto drugo.

  • Kiza

    23. septembar 2021 | 14:59

    E da smo u EU opet bi bili lideri u regionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA