Srbin u cisterni švercovao cigarete vredne 470.000 evra u Crnu Goru: Određeno mu zadržavanje

R. T. je uhapšen juče na graničnom prelazu Dobrakovo, kada je zaplenjeno 236.000 paklica cigareta

  • 1
Granica Srbija Crna Gora Ilustracija Printskrin: Youtube/autotravelerru

Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju odredilo je zadržavanje do 72 sata državljaninu Srbije R. T. iz Aranđelovca, koji se sumnjiči za šverc cigareta.

R. T. je uhapšen juče na graničnom prelazu Dobrakovo, kada je zaplenjeno 236.000 paklica cigareta u vrednosti 470.000 evra.

Cigarete su pronađene prilikom kontrole cisterne, kojom je upravljao R. T..

Podgoričkim Vijestima je iz Tužilaštva rečeno da je protiv osumnjičenog podignuta krivična prijava za krivično delo "krijumčarenje".

- Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je R. T., dana 22. septembra 2021. godine, na graničnom prelazu Dobrakovo u Bijelom Polju, izbegavajući mere carinskog nadzora, preko carinske linije, preneo robu koju nije prijavio, a čiji je promet ograničen i to: 43.000 paklica cigareta "R. B." i 193.000 paklica cigareta "R. R.", ukupne vrednosti 470.000,00 evra, na način što ih je sakrio u cisterni specijalizovanog teretnog vozila kojim je upravljao, a koje je namenjeno za transport tečnog goriva, kojom prilikom su službenici Uprave Carina prilikom kontrole predmetnu robu pronašli - navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. septembar 2021 | 15:46

    Ko zna koliko je puta prošao tako. Ne verujem da mu je to prvi put bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA