≫ 

Jezivi detalji iz života male Tare koja je nađena u Hrvatskoj: Sestra Maja se ubila, majka je otela?

Devojčicu majka odvela iz Nemačke i skrivala je u Rijeci

  • 0
Tara R. Foto: Aalen Police

Devojčica Tara R. (8), koja je prošle godine nestala u Nemačkoj, nedavno je pronađena u Hrvatskoj.

Zajedničkim saopštenjem Državnog tužlaštva u u Hajlbronu i policije u Alenu u četvrtak je javnost obaveštena da se povlači nalog za potragom za nestalom osmogodišnjom devojčicom, jer je ona pronađena.

Dete je, kako prenose hrvatski mediji, pronađena u stanu na području Rijeke, zajedno sa majkom Inkom R. (48).

Tako su se, navodi Jutarnji, potvrdile početne sumnje nemačke policije da je majka u septembru prošle godine odvela devojčicu s njihove adrese u Nemačkoj i da se nalaze u inostranstvu. Nemačke vlasti bi sada, u saradnji s hrvatskim institucijama, trebalo da se pobrinu da se devojčica vrati u Nemačku, a isto bi trebalo da se dogodi i sa njenom majkom. Naime, tamošnje vlasti izdale su nalog za njenim hapšenjem zbog nezakonitog odvođenja ćerke, na osnovu čega je i uhapšena u Hrvatskoj.

Majka se, naime, oglušila o sudsku odluku kojom joj je na predlog nadležnog centra za socijalni rad, pod čijom je ingerencijom bila devojčica, oduzeto pravo da odredi mesto boravišta deteta. Umesto saradnje s državnim institucijama, majka je odlučila da pobegne sa detetom iz Nemačke.

U porodici bilo seksualnog zlostavljanja?

Inače, radi se o vrlo kompleksnom i teškom slučaju povezanom s tragičnim događajem i sumnjama u seksualno zlostavljanje u porodici, a zbog čega su majka i njene ćerke iz prvog braka optuživale institucije za nerad, zataškavanje i nezainteresovanost.

Naime, jedna od tri ćerke koje je Inka R. imala iz prvog braka 2018. počinila je samoubistvo skočivši s tornja s visine od 36 metara.

Majka i druge dve ćerke s vremenom su počele da sumnjaju u službenu verziju o samoubivstvu 17-godišnje Maje R. smatrajući da u službenim zaključcima postoji ceo niz nedorečenosti kao i indicija da se nije radilo o suicidu. Pritom su ponajviše isticale kako postoje indicije da je novi partner Inke R., otac sada pronađene devojčice, seksualno zlostavljao Maju te da je ona bila u tolikom strahu od njega da se bojala za svoj život.

Dete pričalo šta otac radi?

Takođe su javno isticale da je i njihova mala polusestra, nekoliko meseci pre smrti Maje, spominjala neprimerene očeve postupke, ali da niko nije verovao tako malom detetu. Napominjale su i da je otac kasnije Tari znao da kaže da će završiti kao Maja ako ne bude poslušna.

Na sve to na svojim internet stranicama ukazuje i nemački advokat Kai Johimsen koji nastupa kao punomoćnik Inke i Tare R. koji je preduzeo niz pravnih koraka na nemačkim sudovima. On tvrdi da Tara nije nestala, da je majka nije otela nego da su se "sklonile jer se majka boji za detetov život ako ih razdvoje".

Iz njegovih objava se može iščitati da se majka boji svog bivšeg partnera, oca devojčice, "za kojeg sumnja da je odgovoran za smrt njene ćerke iz prethodnog braka". Usto napominje kako je sudija koji je doneo odluku o oduzimanju spomenutog prava majci, bila tužiteljka koja je zaključila slučaj "samoubistva Maje R." bez provođenja istrage.

Inače, ocu devojčice već je ranije, prema pisanju nemačkih medija, oduzeto starateljstvo.

Policija o hapšenju nemačke državljanke

Riječka policija oglasila se o celom slučaju saopštenjem da su 22. septembra na području Rijeke policajci PU primorsko-goranske, na osnovu evropskog naloga za hapšenje, uhapsili državljanku Nemačke (48) za kojom je Okružni Sud u Hejlbronu, od 13. aprila 2021. godine, raspisao potragu zbog sprovođenja krivičnog postupka.

Uz navedenu osumnjičenu je i maloletna osoba predana na postupanje u nadležni centar za socijalni rad.

Video: Pedofil uhvaćen na delu: Policija uspela da mu uđe u trag pre nego što je povredio devojčicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA