≫ 

Ubica troje dece prespavao u policiji u Zagrebu, danas će ga ispitati tužioci

Njemu će, kao stranom državljaninu, biti obezbeđen prevodilac

  • 0
Hrvatska Zagreb Harald Kopitz otac ubio troje dece

Foto: Facebook/Harald Kopitz

Harald Kopic, osumnjičen da je ubio svoje troje dece, sinoć je nakon hapšenja prespavao u policiji, a tokom dana ga očekuje nastavak ispitivanja u policiji, a potom i u državnom tužilaštvu.

Nakon što ga ispitaju i u državnom tužilaštvu, protiv njega će, na osnovu policijske krivične prijave, biti pokrenuta istraga za ubistvo dece, a od sudije istrage tužilaštvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Kopic je i službeno uhapšen sinoć oko 19:45, nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Tamo je doveden ranije tokom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica, u kojoj je hospitalizovan jer je u noći brutalnog zločina pokušao da izvrši samoubistvo, uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

Biće mu osiguran prevodilac

 

U policiji su nakon hapšenja rekli da je Harald sposoban da govori, te da će mu tokom ispitivanja, kao stranom državljaninu, biti osiguran službeni prevodilac. Kako ga sumnjiče za najteža krivična dela, već na ispitivanju u sedištu krim-policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici osumnjičenom će biti određen advokat, ako se ne odluči da ga sam angažuje.

Podsetimo, 56-godišnji Harald Kopic osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje maloletne dece i potom pokušao samoubistvo. U vreme zločina majka ubijene dece nije bila u Zagrebu, a deca su vikend provodila s ocem.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA