≫ 

Fon der Lajen nakon posete Skoplju: Podržavam otvaranje pristupnih pregovora sa Makedonijom, ne gubite veru

Zaev je rekao da će Severna Makedonija, u duhu evropskih dobrosusedskih odnosa intenzivirati razgovore sa Bugarskom, kako bi se rešila otvorena pitanja

  • 0
Ursula fon der Lajen i Zoran Zaev Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izrazila je danas tokom posete Skoplju punu podršku formalnom otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom što je pre moguće.

- U potpunosti podržavam formalno otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom što pre. Ne gubite veru, do sada ste postigli veliki napredak. Budućnost Severne Makedonije je u Evropskoj uniji - rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Zaev je rekao da je Skoplje i do sada pokazivalo konstruktivan pristup kada je reč o evropskim integracijama, ali je naglasio da pitanje identiteta ne može biti predmet pregovora, prenose makedonski mediji.

On je rekao da će Severna Makedonija, u duhu evropskih dobrosusedskih odnosa intenzivirati razgovore sa Bugarskom, kako bi se rešila otvorena pitanja.

- Do sada smo pokazali spremnost i konstruktivan doprinos rešavanju bilateralnih odnosa kroz uzajamno poštovanje i zaštitu nacionalnog dostojanstva, ali nije moguće pregovarati o pitanjima identiteta i zadovoljstvo nam je što iz Bugarske stižu signali razumevanja po tom pitanju - rekao je Zaev.

Video: Vučić: Merkel u ponedeljak u Beogradu! Imaću susrete i sa fon der Lajen, Erdoganom, Lajčakom, Ramom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA