Doktorka Ana ni godinu dana nakon korone nije dobro: "Bila sam zdrava, nalazi su me šokirali"

Ja sam pre toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u grudima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 kilometara dnevno praktično bez problema, priča doktorka Ana Magdalenić

  • 2

Lekarka iz čakovečke bolnice Ana Magdalenić gotovo godinu dana nakon što je imala korona virus još uvek oseća posledice. Zarazila se na radnom mestu, na odeljenju ortopedije, u decembru prošle godine, piše HRT.

- Mislila sam da ću se vratiti na posao nakon 10 dana, koliko je bilo trajanje izolacije. Međutim nakon 10 dana i dalje sam imala temperaturu. Nakon toga mi se javio pritisak u grudima koji je praktično bio stalan - govori Magdalenić, dr med., specijalistica ortopedije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Uz to, teško je disala i brzo se umarala još nedeljama. Vratila se na posao nakon gotovo tri meseca bolovanja. U međuvremenu je obavila pretrage čiji su je rezultati šokirali.

- Tek 4-5 meseci nakon što sam bila zaražena otkrilo se da imam perikardijalni izliv. To je voda oko srca - rekla je dr Ana Magdalenić.

Pregledima su otkriveni i ožiljci na plućnom omotaču. Ali tu nije bio kraj problemima.

- Nisam mogla da podignem desno stopalo - kazala je i objasnila kako je bila reč o upali živca.

Iako se polako vraća "u formu", ni 10 meseci nakon bolovanja nije potpuno zdrava.

- Ja sam pre toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u grudima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 kilometara dnevno praktično bez problema. Bilo mi je jedino krivo što nisam dočekala vakcinaciju, koja je počela u januaru, a ja sam se zarazila taman pre toga - kaže doktorka.

Srećom, u međuvremenu je dočekala svoju dozu. Sada se oseća sigurnije i poziva ostale da se vakcinišu.

Bolest je nova i ne znamo koliko dugo imunitet drži, a s vakcinom se ipak postiže dodatna zaštita. Mislim da je jako bitno da se što više ljudi vakciniše - naglasila je Magdalenić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA