≫ 

Luka polio benzinom suprugu i pokušao da je zapali: Sudi mu se za pokušaj ubistva

Optuženi je napisao svoju verziju optužnice

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

U Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Luki L. (40), optuženom za pokušaj teškog ubistva nevenčane supruge Tijane P, koju je polio benzinom i pokušao da je zapali.

Nakon čitanja optužnice Luki L. je u sudnici rekao da ju je razumeo, tvrdeći da je u njoj sve netačno. Pojasnio je da je u jednu svesku zapisao kako se sve tačno desilo, tražeći da u sudnici pročita svoju verziju optužnice. Svesku je pokazao u sudnici, listajući "činjenični opis" koji je u rukopisu ispisao na više stranica. Predsednik sudskog veća Branimir Jukić nije mu dozvolio da čita svoj "činjenični opis", napominjući da će tokom suđenja imati priliku da iznese svoju odbranu.

Okružni tužilac Borislav Čekić u uvodnoj reči je rekao da će u potpunosti dokazati da je Luka L. počinio delo za koje se tereti, prenosi Avaz.ba.

Lukin branilac, advokat Aleksandar Jokić, osvrnuo se na kvalifikaciju krivičnog dela za koju odbrana smatra da je pregruba. Posebno je isticao navode da je delo počinjeno na "svirep način", ocenivši da tužilaštvu u optužnici nije ni pokušalo objasni taj element.

- To znači da je počinilac želeo da žrtva izuzetno pati pre izvršenja krivičnog dela. Kako je onda ona prošla sa lakim telesnim povredama koje nemaju veze sa vatrom - pitao se Jokić, dodajući da je optuženi bio u stanju alkoholisanosti, odnosno smanjene uračunljivosti.

Kao svedoci tužilaštva saslušani su policajci koji su intervenisali nakon prijave. Iskaz je dao i Lukin komšija Ostoja Savić, inače policajac, koji je tog dana čuo svađu i galamu iz stana u kojem su optuženi i Tijana P. živeli.

- Čuo sam svađu i odmah istrčao vani. Od drugih komšija sam saznao da su već pozvali policiju, a onda sam na balkonu uočio ženu. Pitao sam da li je ona zvala pomoć, na šta mi je bojažljivo klimnula glavom - rekao je Savić, navodeći da se na balkonu ubrzo pojavio Luka L..

Opisao je kako se sve odvijalo do dolaska policije, te kako je sve vreme optuženom i žrtvi govorio da je policija na putu, nakon čega mu je Luka s balkona bacio ključ govoreći: "Evo ti otvori stan". Luka L. im je pomogao da otključaju vrata i Savić kaže da je zajedno s patrolom ušao u stan i odmah osetio smrad benzina.

- Kada smo ušli, u pozadini sam ugledao uplašenu ženu u mokroj majici. Primetio sam da nema vidnih povreda - rekao je Savić, dodajući da Luka prilikom hapšenja nije pružao "aktivan otpor", ali im je arogantno odgovorio da je ranije osuđivan.

Optužnicom Luka L. se tereti da je 12. juna u stanu u naselju Obilićevo u Banjaluci pijan verbalno i fizički napao nevenčanu suprugu Tijanu P. Prvo ju je vređao i kada je pokušala da pobegne slomio je ključ u bravi. Pretio je da će je zapaliti, da bi je potom polio benzinom po glavi, licu i odeći. Pobegla je u kupatilo kako bi sprala benzin. Na pločicama je potom videla plamen koji je gasila tušem, a u gašenju joj je pomogao i optuženi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    12. oktobar 2021 | 19:59

    Da je hteo da je zapali, zapalio bi je, vec je samo hteo da je zastrasi, to je svima jasno, ali i to nije uredu zastrasivati nekog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA