≫ 

Pogledajte šta je pronađeno u telu "mule" uhvaćene u Zagrebu: Brazilka odmah bila sumnjiva

Na pitanje je li devojka ranije dolazila u Evropu oni su odgovorili da imaju pouzdane informacije da je pre mesec i po dana putovala preko jedne njima susedne zemlje

  • 0
Brazilka u Zagreb švercovala kokain u stomaku Foto: Zagrebacka-policija.gov.hr

Brazilka (28) uhapšena je u Zagrebu jer je policija u njenom telu pronašla pilule sa kokainom. Ona je nadležnim organima bila sumnjiva jer je u zemlju stigla sa malo prtljaga. 

Da je kojim slučajem neka od kapsula pukla, ona bi momentalno preminula od posledica trovanja. Za transport ovih kapsula ona je od dilera dobila 1.000 evra.

Vlado Jurinjak, vođa smene "GCU Zračna luka", rekao je kako su temeljnom analizom 28-godišnju Brazilku izdvojili kao sumnjivu iz više razloga.

- Karta je kupljena nekoliko dana pre leta i plaćena je čak osamsto dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju videli smo da nema čekiran prtljag za dvadeset dana koliko je planirala da ostane u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljaga i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube - kazao je Jurinjak za Dnevnik Nove tv.

Osumnjičena se ponašala veoma smireno i hladno, poricala je sve što su je pitali, što je kod carinika probudilo dodatnu sumnju. Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina, ali droga nije pronađena. Jurinjak je pojasnio kako je upravo to bio indikator za sprovođenje osumnjičene u KBC Zagreb, piše Dnevnik.hr.

https://twitter.com/Domagojmikic1/status/1448240849750482946?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1448240849750482946%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdnevnik.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpala-mula-na-zagrebackom-aerodromu-brazilka-u-sebi-imala-gotovo-kilogram-kokaina---679556.html

- Devojka je bila prilično istrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Pre toga bila je poprilično smirena - saopštili su službenici carinske kontrole.

Na pitanje je li devojka ranije dolazila u Evropu oni su odgovorili da imaju pouzdane informacije da je pre mesec i po dana putovala preko jedne njima susedne zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA