≫ 

Pali policajci iz Crne Gore zbog ukidanja zabrane ulaska Belivuka u tu zemlju

Belivukova grupa i u Srbiji je optužena za više zverskih ubistava

  • 0
Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Printskrin: TV Pink

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva večeras je uhapšeno nekoliko službenika Uprave policije Crne Gore, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u tu zemlju pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine.

Nalog za hapšenje, prema informacijama Vijesti, izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrana ulaska u Crnu Goru, zbog nacionalne i unutrašnje bezbednosti.

Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana.

Glavni specijalni tužilac rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru doneo odluku da se Belivuku, zvanom Velja Nevolja i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP poručivši da Kolegijum MUP nije doneo tu odluku poručivši da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

Belivukova grupa i u Srbiji je optužena za više zverskih ubistava.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

Video: U kući u Ritopeku pronađeni novi dokazi protiv klana Belivuk - Miljković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA