≫ 

Vanja iz Zagreba napala supruga, vređala policajce: Provela 10 dana u zatvoru

Na sudu se branila rečima kako se već duže ne slaže sa suprugom jer "on malo želi, malo ne želi razvod"

  • 0
Devojka, žena, lisice, hapsenje Foto: Shutterstock

Žena optužena za nasilje u porodici, 36-godišnjakinja iz Zagreba, provela je 10 dana u zatvoru zbog fizičkog nasilja prema suprugu u prisutnosti njihovog trogodišnjeg deteta.

Vanja je u maju ove godine, u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnula na supruga, s obe ruke ga udarala po celom telu te mu vikala "idiote, majmune", javlja portal Danica.

Muškarac je lakše povređen, a navedeni incident kod njega je izazvao "osećaj straha i uznemirenosti".

Ratoborna supruga samo je mesec dana ranije bila pravosnažno kažnjavana zbog iste vrste dela nasilja u porodici u prisutnosti deteta te joj je izrečena zabrana uznemiravanja muža, koju je evidentno prekršila.

Istog dana u stanu je vređala i omalovažavala policijske službenike pogrdnim rečima. Proglašena je krivom te joj je propisana kazna u iznosu od 12.750 kuna (oko 1.690 evra).

Naknadno je od tog iznosa oduzeto 3.000 kuna (oko 400 evra), budući da je 10 dana bila u zatvoru. Dakle, za porodično nasilje i verbalni napad na policajce mora da plati 1.290 evra. Dobila je i tromesečno proterivanje iz zajedničkog domaćinstva.

Na sudu se branila rečima kako se već duže ne slaže sa suprugom jer "on malo želi, malo ne želi razvod i često me prijavljuje zbog nasilja u porodici, zbog čega sam već više puta kažnjavana", prenosi Danica.

- No, sad sam konačno našla posao kako bih se osamostalila. Tačno je da mi je na sudu izrečena i zaštitna mera zabrane približavanja, ali dogovor je s mužem da budem u stanu dok mera ne istekne. Imam li problema s alkoholom? Nemam, ali uvek se, eto, nekako tako poklopi - tvrdila je majka jednog deteta.

Suprug je podsetio kako to nije prvi put da je počinila nasilje prema njemu.

Video: Žena prebila radnika poslastičarnice u Obrenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA