"Ljubav, ljudi": Održana 9. Parada ponosa u Podgorici

Crna Gora ne sme da robuje nikakvim fobijama, homofobijama, ksenofobijama, crkvenim fobijama, poruka je sa Montenegro prajda

  • 9
Crna gora, Podgorica, parada ponosa, gej parada, pride, LGBT

Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

Crna gora, Podgorica, parada ponosa, gej parada, pride, LGBT

Foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

U Podgorici je održana deveta Povorka ponosa pod sloganom "Ljubav, ljudi" bez incidenata i uz mnogo manje policije nego ranijih godina.

Paradi su prisustvovali ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka Tamara Srzentić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, ombudsman Siniša Bjeković, prenosi Beta.

Jedna od okupljenih, Staša Bastrica, kazala je da ljubav ne zna za rod, pol i kojoj etničkoj grupi pripadaš.

- Danas smo ovde da kažemo: Ljubav, ljudi! Ljubav ne zaslužuje da je se stidiš i kriješ. Za ljubav se živi. Srećan Montenegro prajd - poručila je ona.

Ministar finansija Milojko Spajić je kazao da učesnici Povorke "šalju poruku jedne normalnosti".

- Da su ovakvi dani jedna normalna stvar za Crnu Goru. Crna Gora ne sme da robuje nikakvim fobijama, homofobijama, ksenofobijama, crkvenim fobijama, bilo kakvim fobijama. Mi smo otvoreno društvo za sve, sve različitosti treba da poštujemo, negujemo, to je naša snaga. I ja sam ponosan što sam iz Crne Gore baš u ovakvim danima - rekao je Spajić.

Okupljeni, među kojima i predstavnici državne i gradske vlasti, nisu poštovali epidemiološke mere kojima je zabranjeno organizovanje javnih priredbi, političkih i privatnih skupova, proslava, žurki, svadbi, kao i drugih manifestacija na otvorenim javnim mestima za više od 50 ljudi.

Skupština Crne Gore je u julu 2020. godine usvojila Zakon o životnom partnerstvu, a stupio je na snagu 15. jula ove godine. Već 27. jula dve mlade žene, koje su poreklom sa Balkana, a žive i rade u inostranstvu, venčale su se u Budvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    16. oktobar 2021 | 20:58

    E kad se đetići dovate onako junački ma samo ima da puca 😂😂😂😂😂😂

  • Juga

    16. oktobar 2021 | 20:41

    Svrha čoveka je da ima porodicu i živi za nju a ne znam čemu oni služe???

  • Перагеније

    16. oktobar 2021 | 20:34

    Ојха!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA